Bros Before Hoes?

Vă spuneam zilele trecute că un film m-a provocat să scriu pe această temă (nope, nu ăsta). Ok, ce-i aia "bros before hoes"? Găsiți definiții ale acestei expresii de cartier aici și aici. Eu îi mai dau o conotație (sau, mai exact, o aplic și în altă situație) cel puțin la fel de importantă. Dar hai să le luăm pe rând. 

Era musai să avem un echivalent!
Acest principiu susține așadar că un bărbat trebuie să-și pună întotdeauna prietenii masculi înaintea consoartei. Cu alte cuvinte dă prost în fața propriului "wolfpack" dacă alegi să mergi cu partenera la cumpărături în loc să mergi cu gașca de băieți la un meci. Asta ar fi o problemă de formă. Principiul se aplică și pe fond și devine cu atât mai grav dacă alegi iubita în detrimentul găștii când vine vorba de aspecte mai importante. Cum ar fi, de exemplu, să-ți ignori prietenii care-ți spun că o anume tipesă nu e bună pentru tine și chiar să răcești relațiile cu ei, alegând să rămâi cu respectiva. 

Trebuie să mărturisesc că eu nu îmbrățișez principiul ăsta. Nu cred că este genul de principiu care poate fi aplicat în modul, indiferent de situație. Nici pe departe. Consider că orice bărbat trebuie să aleagă pentru el, să găsească acea balanță între viața "de familie" și ieșirile cu băieții și, mai ales, să lase în urmă orice urmă de orgoliu stupid și orice senzație că ar putea suferi o micșorare a coițelor dacă alege să petreacă mai mult timp cu iubita decât cu prietenii. Oare de ce ar fi anormal asta? În niciun caz nu este. Măcar în primele luni să facă asta, că pe urmă fluturașii îmbătrânesc și mor și se shimbă datele problemei. 

Atenție: nu includem aici cazurile în care masculul este ținut sub papuc de nevastă. Aici sunt mari probleme, indiferent dacă există un wolfpack sau dacă el aprobă sau nu această formă de asuprire. Nu este nimic mai odios decât o parteneră posesivă, care te sună de trei ori pe oră când nu ești lângă ea. Te scoate din minți și te pune și într-o postură de toată jena față de cei din jur. Totul ține de alegere: dacă tu vrei să petreci mai mult timp cu iubita decât cu prietenii e perfect normal și foarte frumos, dacă însă ea vrea asta și dacă implicit încearcă să te țină sub papuc și tu te conformezi, atunci e cât se poate de nasol.

Spuneam că eu aplic principiul din titlu mai degrabă în altă situație. Ideea ar suna așa: să nu faci niciodată avansuri prietenei unui prieten. Asta ar fi de un mare porc. Deci așa ceva chiar nu se face, mai ales dacă ești prieten bun cu respectivul, iar relația lui cu iubita este solidă. Ar trebui să facem din asta un gentlemen's agreement tacit și universal. Valabil și dacă respectivul cuplu s-a destrămat: nu prea te dai la fosta iubită a prietenului tău. E drept că pot fi cazuri în care li se aprind amândurora călcâiele și, conform clișeului, things just happen. Cum procedezi într-un astfel de caz? Sincer, nu știu. Nu sunt nici Zeus nici Dr. Love. Poate chiar ai dat peste dragostea vieții tale; o poți refuza doar pentru a salva o prietenie? Asta am putea dezbate într-un alt articol.

Am trăit o singură dată o astfel de situație. Oarecum. Unui prieten i-a picat cu tronc fata pe care o plăceam și eu. Toți eram în aceeași gașcă. El nu știa că o plac. Au avut un flirt online, nimic serios, apoi lucrurile s-au stins. El mi-a povestit faza, neștiind unde mă situez. Au trecut câteva săptămâni și, neplanificat și neașteptat, am ajuns să fiu cu fata respectivă. Nu i-am suflat-o prietenului, pentru că între ei nu fusese practic nimic. El a aflat că suntem împreună înainte să apuc să-i spun și s-a comportat impecabil, prietenia noastră nefiind afectată. Ce să fi făcut? Să fi rămas în banca mea doar pentru că și el o plăcea? În niciun caz. Cred că lucrurile au stat diferit în această situație. 

Acum aștept păreri de la voi pe această temă. Vă puneți prietenii înaintea partenerului? Ați încercat vreodată să-i suflați partenerul unui prieten? Ați fost implicați vreodată într-o situație de acest fel? Vă ghidați după un anumit principiu când vine vorba de așa ceva?

Trivia: "Ho" = slang for "whore" (vai, ce urât...). Se pare că sunt acceptate ambele forme de plural (hos / hoes), deși unii  susțin că "hoes" este doar pluralul pentru "furtun". 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)