Begin Again

A trecut ceva vreme de când n-am mai dedicat o postare unui singur film (poate doar The Fault in Our Stars ar fi meritat această atenție în ultimele luni). Begin Again nu reprezintă însă doar un film (splendid el de fel), dar și muzică, frumoasă de tot și prezentă la tot pasul. Primește nota 8 de la mine și vă explic imediat de ce. 

Nu aveam deloc așteptări mari de la acest film. Mă gândeam că voi da peste o hipstereală artsy și plictisitoare sau, în cel mai fericit caz, peste un film în genul Inside Llewyn Davis. Ce să zic, dacă ăsta s-a pricopsit cu două nominalizări Oscar, de la Begin Again mă aștept la minim trei, pentru că are de toate: emoție, atmosferă, scenariu bun (inventiv, fără sirop și exagerări), umor, very good acting, distribuție pe măsură (patru actori cu Oscar nominees la activ) și un super soundtrack.

Pe scurt, fără spoilere prea mari: etern neîndemânaticul și ușor naivul Mark Ruffalo (deja sunt fanul acestui actor) joacă rolul unui strălucit producător, aflat într-o pasă extrem de proastă a carierei, care dă peste o britanică într-un bar (Keira Knightley), se îndrăgostește de o piesă acustică de-a ei și se oferă să-i producă un album. În lipsa resurselor materiale și locative, albumul este înregistrat pe străzi, în diverse locuri din New York, oraș de care te îndrăgostești a mia oară cu această ocazie.

Keira este cea care cântă în film (adică nu s-a folosit altă voce), în schimb doar se face că zdrăngăne la chitară. Învățase ceva basic chords pentru acest film, dar a declarat că nu e în stare să cânte în același timp vocal și la chitară. Tot ea a spus că este un film în care actorii se dau cântăreți și invers (unul dintre actorii din rolurile secundare este Adam Levine, vocalistul trupei Maroon 5). De altfel piesa powerplay a acestui soundtrack, Lost Stars, figurează și pe ultimul album al trupei, ca bonus track. Vă puteți delecta cu ea în trei părți: în varianta Maroon 5 (o găsiți aici, de altfel recomand întregul soundtrack; este foarte tonic), într-o versiune acustică a lui Levine (mișto și asta) și cântată de Keira, într-o variantă care îmi amintește de Julie Delpy în Before Sunset. Watch it below.

Așadar nu ratați această mică mare sărbătoare a muzicii din viața noastră, numită Begin Again. Și încă un pont: când ascultați soundtrack-ul atenție mare la acel Gregg Alexander (Cessyl Orchestra). M-a rupt cu două melodii, pe care nu le găseam online așa că le-am urcat eu (aici și aici).Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?