Agamiță Tărinache

Acum câteva luni vorbeam la telefon cu o amică și nu mai știu cum am ajuns s-o dăm pe politică (fir-am ai dracului, ca-n Balanța). Ea mi-l lăuda pe Tăriceanu, cum a rămas el cel mai demn, cel mai distins, cel mai cinstit și cel mai puța calului. Știți ce a urmat? Chiar de a doua zi Tăriceanu s-a lansat într-o lamentabilă cursă a gafelor politice și a ridicolului, vrând parcă s-o contrazică fumegând pe amica mea. 

gabriellajoy.wordpress.com
S-a căciulit la Ponta pentru a salva USL-ul. A încercat să revină în PNL după ce își abia dăduse demisia, fiind "reprimit" în partid de nu știu ce peneliști obscuri de la o filială județeană, pentru a fi dat din nou afară în șuturi de la centru. Și-a făcut partid nou pe scheletul unui partiduleț ecologic, pentru a sări niște etape, apoi l-a redenumit. Vorbește despre salvarea liberalismului în timp ce linge blidele socialiștilor de la PSD. Este iepurele lui Ponta la prezidențiale și face în același timp jocurile lui Voiculescu, o arde elitist în studiourile propagandistice ale Antenei 3 și mai nou propune o nouă suspendare a lui Băsescu pe 23 septembrie, referendumul pentru demiterea lui urmând să aibă loc în ziua alegerilor pentru noul președinte (insert idioteque emoticon here). Pe bune, ați pomenit cretinism mai mare?

Așadar Tăriceanu nu este numai profund inept, dar și ignorant în ceea ce privește Constituția, care prevede că referendumul trebuie organizat în maxim 30 de zile de la suspendare, și nu în 40 cum vrea acest Agamiță Dandanache al epocii moderne. Sau Manechin Popescu Tăriceanu, după cum îi spune Banciu.

Amică dragă, spuneai ceva?

Inițial nu vroiam să scriu atât de mult, ci doar să-l citez pe Sabin Orcan.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?