Abraj Al Bait

Recunosc că nu țin pasul cu noile clădiri amețitoare care se înalță în Orient. De exemplu până azi nu auzisem de Abraj Al Bait Towers, un complex arhitectural din Mecca, al cărui Royal Hotel Clock Tower este a 3-a clădire din lume într-un top al înălțimii. Nici dacă mă băteai nu mă prindeam de asta doar privind poza din stânga. Știți despre ce înălțime vorbim? 601 m. Clădirea centrală reprezintă cel mai mare turn cu ceas din lume, iar ceasul în sine este cel mai mare din lume de asemenea (cu un diametru de 43 m). 

După cum vedeți în imagine, acest colosal complex se află chiar lângă cel mai sacru loc al Islamului, moscheea Masjid al-Haram, celebră destinație de pelerinaj. Poate că imaginea asta vă va lămuri mai bine în privința înălțimii aiuritoare pe care o are acest Abraj Al Bait. Ia uitați ce mici sunt blocurile "normale" de la bază și țineți cont că statuia din vârf nu era montată. Până și Empire State Building pare a fi un bloculeț în comparație.

Pe cei fascinați de construcții îi invit să urmărească documentarul de mai jos. Vor afla, printre altele, că în semiluna din vârf este o cameră pentru rugăciune și cum își pot transmite băieții de acolo incantațiile pe o rază de 7 km. Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Pentru cei isterizați de noul virus