#10MovieChallenge

Umblă și asta pe net, în paralel cu cea legată de cărți. Deși n-am fost provocat, în calitate de movie blogger care se apropie de 300 de postări pe temă m-am autosesizat. Să știm o treabă, dacă tot a fost movie weekend aici pe blog.

Îmi este efectiv imposibil să fac un Top 10 al filmelor preferate, așa că mă salvez cu următoarea propunere (una doar o idee mai facilă): voi numi 2-3 filme preferate pe fiecare gen în parte.


Action: Seria Die Hard (din care m-aș putea lipsi de A Good Day to Die Hard). Personajul John McClane poate fi considerat un clasic.

Thriller: Aici am o tonă de filme preferate. Se7en îmi sare repede în ochi. Absolut devastator. De asemenea Heat, o sărbătoare cinefilă cu Pacino și De Niro. Primul Taken merge?

Istoric: Gladiator, învingător detașat și un film aflat în Top 5 personal, all time / all genre. 

Romantic: Before Sunset. Am vorbit de prea multe ori despre acest film. 

Comedie: Liar Liar. Mereu am considerat că Jim Carrey ar fi meritat un Oscar pentru rolul ăsta. Știu că mulți nu-l gustă, dar eu sunt fan. Plusez și cu seria Naked Gun, care reprezintă probabil cea mai mișto parodie din istorie. Hai să fie și un clasic: That Darn Cat! L-am văzut la cinema, în urmă cu aproape 30 de ani. Posibil ca acum să-l consider o tâmpenie, dar până în ziua de azi este singurul film care mi-a oferit ocazia să văd o sală mai mult decât plină, mulți spectatori preferând să stea chiar în picioare sau pe jos, pe culoarul dintre scaune. S-a râs cu lacrimi. 

Dramă: Misiune imposibilă, ca în cazul thriller. Sunt prea multe. Forrest Gump? Primele două din seria The Godfather? The Pursuit of Happyness? Scent of a Woman? Neah, nici n-are rost să-mi bat capul. Am vorbi până mâine. Sau spun La vita è bella și am încheiat discuția. 

Sports: Primele două Rocky? Nici cu Moneyball nu mi-e rușine.

Sci Fi: Armageddon. L-am văzut de vreo 7-8 ori și de fiecare dată mă emoționează la culme. Guilty pleasure? Probabil. Ar merge aici și The Book of Eli. Ah, da: Terminator 2 nu poate fi lepădat. 

Biografic: Probabil Chaplin, pentru rolul genial făcut de Robert Downey Jr.. Dacă însăși Geraldine a declarat despre prestația lui Downey "e ca și cum tata ar fi coborât din cer și s-ar fi întrupat în el", nu mai e nimic de adăugat. 

Adventure: Cast Away. Tom Hanks n-a luat al treilea Oscar cu acest rol doar pentru că ar fi fost prea de tot. 

Western: Aici recomand epoca clasică (de la John Wayne citire). Din cea modernă ar fi Unforgiven, 3:10 to Yuma (remake-ul), The Assassination of Jesse James by the Coward Robert FordAppaloosa, The Proposition sau Seraphim Falls.

Film românesc: Balanța. Chiar l-am luat recent pentru a-l revedea. Și Nea Mărin Miliardar, filmul care a inventat parodia înainte să apară Naked Gun. 


În altă ordine de idei, am revăzut filmul pe care mai toți îl fetișizează într-atât încât conduce în Topul IMDb All Time: The Shawshank Redemption. E foarte bun, clar peste medie, dar dacă ăsta e cel mai tare film din istorie atunci eu sunt Al Pacino. Sau Morgan Freeman, ca să fim în ton. Poate doar Fight Club tinde să egaleze acest film în ceea ce privește supralicitarea. Sau The Dark Knight

Vă dați seama că am uitat o groază de filme și probabil voi tot edita acest articol. Nu-l consider o leapșă, așa că nu stresez pe nimeni cu propuneri. Luați-l doar ca pe o serie de recomandări. Îmi puteți expune aici filmele care v-au marcat.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?