Muviz #290

Oferta de azi este mai bună decât precedentele. Acestea fiind stabilite, e musai să încep cu The Fault in Our Stars.

Este turnat după o carte și rareori am ocazia să constat că multe reviews spun că filmul a fost la înălțimea cărții. De regulă nu prea e cazul. Eu n-am citit cartea, dar filmul m-a dat pe spate. Atât de mult încât mă aștept să primească nominalizări Oscar. Sunt sigur că povestea asta are șanse să devină un on-screen love story de referință al acestui deceniu. Unii spun că servim cam mult sirop privind filmul ăsta (e inevitabil când se tratează un astfel de subiect), însă eu nu-s deloc de acord. Totul mi s-a părut natural și frumos: de la scenariu la prestația actorilor. Și mai ales felul în care un băiat cucerește o fată: deschis, necondiționat și fără vreo tactică prestabilită. Și soundtrack-ul e foarte bun. 

trisandfour.com
Dar să fim bine înțeleși. Filmul ăsta e în primul rând o dramă cruntă, abia apoi un love story. Depinde cum vrei să-l privești. Poate chiar asta și reprezintă printre altele: o invitație. Shailene Woodley deja tinde să devină actrița mea preferată, după ce am văzut-o în 4 filme, în toate jucând excelent (poate mai puțin în Divergent, dar în filmul ăla nu poți juca de Oscar). De urmărit și partenerul ei din film, Ansel Elgort (a jucat și el în Divergent).

Dacă sunteți mai emotivi din fire, o să bociți serios de mai multe ori în timpul vizionării. Dar nu vreau ca acest avertisment să vă facă să credeți că este un film deprimant. Eu îl consider foarte frumos și plin de viață; e chiar și comic și imprevizibil pe alocuri. Bonus pentru călătorul din voi: e tras în bună parte prin Amsterdam. Gata, am dat destul din casă, apoi o să mă înjurați dacă nu vă place. Îi dau nota 8 (i-aș fi dat 9, dar nu vreau să par prea extaziat - știu, deja par). Ratings: 8.3/10 from 62,890 users.


Continuăm cu un alt film foarte bun. Atât de bun încât are 11 nominalizări Emmy (luni se decernează premiile). Se numește The Normal Heart și este un fel de Dallas Buyers Club Reloaded. Mark Ruffalo începe să facă roluri tot mai grele. Filmul conține scene softcore de gay sex și, în general, multă poponăreală, prin urmare chiar îl recomand homofobilor, poate se bucură și ei de un act artistic de calitate și renunță la anumite inhibiții. Pe fete le anunț că-l pot vedea pe Matt Bomer, ăla care le udă pe ele în serialul White Collar, el fiind gay și în viața reală (una nedreaptă în acest caz, of of, ladies). Nota 8 pentru The Normal Heart.

Coherence este o combinație S.F. / dramă personală, foarte interesantă, deși au mai fost altele în genul ăsta. Îți fute creierașii un pic și te lasă cu senzația că vrei să-l mai vezi o dată. Nota 7. Un pic în ceață te lasă la final și Scenic Route, deși aici avem un alt gen de film: doi prieteni rămân fără mașină în deșert și să te ții cursă pentru supraviețuire, în timp ce defulează frustrări și scot la suprafață animozități din trecut. Nota 7 și pentru el, dar mai cu indulgență așa.

Draft Day e un film mișto pe care-l poți digera chiar dacă nu guști fotbalul american, așa cum și Moneyball a intrat foarte bine deși nu avem habar de baseball. Actorii au charismă, inclusiv nevasta lui Ben Affleck, care mi se pare tot mai faină. 

Încheiem cu The Prince, un thrilleraș de umplutură, făcut ca să aibă senzația alde Bruce Willis și John Cusack că mai joacă și ei prin filme, deși nu au roluri principale. Tema filmului e furată din Taken. Apropo, Taken 3 se va lansa în ianuarie 2015 și-l aștept cu mare interes. Până atunci o urmăresc cu același interes pe Maggie Grace pe Facebook și pe Instagram. Adorabilă creatură. Am pe țeavă și un film cu ea; povestim după ce-l văd.  Ah, cât îi dau prințului ăstuia? Nota 5 cu mare indulgență. 

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?