Muviz #289

Azi am o ofertă un pic mai bună ca precedentele, așa că notați, ca să nu vă plictisiți acasă dacă nu mergeți la Summer Well.

Blue Ruin este un thriller cum nu vedeți prea des. Îl consider unul dintre cele mai interesante pe care le-am văzut în ultima vreme. Foarte real, plauzibil, dintr-o bucată, fără floricele artistice. Distribuția nu vă spune nimic, dar filmul o să vă placă. Nota 8.

The Calling sună familiar ca setting (serial killer, orășel obscur, detectiv cu probleme personale, dar bun în meseria sa etc.) și începe promițător, dar pe final își pierde suflul. Distribuția e foarte bună însă (Susan Sarandon, Ellen Burstyn, Donald Sutherland). Nota 7 cu indulgență.

teaser-trailer.com
Încep să-l apreciez tot mai mult pe britanicul puști minune numit Jack O'Connell, pe care l-am văzut doar în roluri de adolescent dereglat. În Starred Up face probabil cel mai bun rol al său de până acum. Asta pentru că personajul este cât se poate de sărit de pe fix, cu siguranță. Dar filmul e mișto. Nota 8. Bonus: îl întâlnim și pe Rupert Friend (Quinn din Homeland). Bun actor.

Tot din categoria filmelor care au setting familiar menționez Frontera. Păi numai numele spune totul. Da, e cu mexicani, poveste clasică. Michael Peña e ca un pește în apă într-un astfel de rol. Ed Harris este însă un pește în apă în orice rol l-ai pune. Chiar și într-un film romanțos cum este The Face of Love, unde o are parteneră pe Annette Bening. Măcar finalul nu a fost chiar previzibil. Nota 7 pentru Frontera și 6 pentru romanță.

Încheiem cu The Double, un film bizărel din categoria "hai s-o ardem artsy și să facem filme altfel, chiar dacă vom da naștere unui plictis major". Pune-l pe insipidul Jesse Eisenberg în rol principal, bagă și tema fumată a dedublării, de tipul Fight Club, iar rețeta ratării e perfectă. Pune-l în rol dublu pe Jesse și deja e grav. Nici măcar Mia Wasikowska, pe care o apreciam recent aici pe blog, nu a putut salva filmul ăsta pentru mine. Nota 4.

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?