Muviz #288

Încep lista de azi cu Maidentrip. Ăsta nu e film artistic, dar vi-l recomand din plin. Voi știați că o fată de 15 ani a făcut înconjurul planetei, singură singurică, într-o bărcuță? A traversat Atlanticul chiar de două ori în acest voiaj, deși după ce a venit din Oceanul Indian și a ocolit Africa putea finaliza de unde a plecat, adică în Gibraltar. Dar a vrut să încheie în Caraibe, acolo unde locuiește mama ei. Absolut fabulos. Laura Dekker se numește această senzațională ființă și vă invit să vă documentați despre ea. 

Maidentrip prezintă imagini filmate chiar de Laura în voiajul său, început în 2010 și terminat în 2012. Este practic un selfie movie făcut de o adolescentă nebună, dar foarte matură pentru vârsta ei. As free spirit as it fuckin' gets. Când te gândești că unii părinți nu-și lasă odraslele nici până în centru la o ieșire cu prietenii. Dar cum e să străbați toată planeta pe apă într-o barcă, la 15 ani? Aplauze! Singura "bubă" pe care o are acest film este soundtrack-ul monoton; ar fi putut alege ceva maiestuos, care ar fi creat o senzație și mai mișto privitorului. Poate ceva în genul All Is Lost. Nota 8 pentru film, nota 10+ pentru Laura.

nymag.com
Continuăm cu un alt exemplar feminin interesant, anume Shailene Woodley. Am menționat-o aici pe blog în urmă cu doi ani și ceva, după rolul din The Descendants, apoi am uitat-o. Cum vroiam să-mi fac rație pe un nou site de torente, am descărcat Divergent pentru că era la ofertă (nu îmi planificasem să văd așa ceva) și uite așa am revăzut-o pe Shailene. E frumușică foc și joacă bine, dar filmul e mediocru. Începuse bine, prin soundtrack și prin imaginile cu un post-apocaliptic Chicago, aducând aminte de New York-ul din I Am Legend, dar pe urmă s-a cam fâsâit. Nota 6 cu indulgență. Oricum, a fost suficient încât să devin curios, așa că am văzut și The Spectacular Now, un teen movie altfel decât cele cu care am fost obișnuiți (nota 7), în care Shailene îl are partener pe un tânăr actor care a jucat și în Divergent. Da, e de urmărit miss Woodley. Joacă foarte natural.

Apropo de actori mișto, vă amintiți de Tom Hardy, da? Vă recomand Locke, un film în care el este singurul actor. Toată acțiunea se desfășoară în timp ce conduce pe o autostradă către Londra și vorbește la telefon, încercând să-și sorteze, în criză de timp, niște mari rahaturi apărute subit, atât pe latura profesională cât și în planul personal. După ce am mai văzut one man movies, filmate fie într-un coșciug, fie într-o cabină telefonică, iată că Locke propune un șofer de data asta. Și bine face. Nota 7.

Am încheiat și trilogia Expendables, evident cu partea a 3-a, încă nelansată la cinema, prin urmare nici nu-i pot da notă pe IMDb. Ar fi primit un 4 oricum. Ok, am înțeles că singurul scop al lui Stallone este să adune toată floarea cea vestită a băieților răi din istoria Hollywood-ului pentru a face un no-brainer plin de testosteron (poate fi fun, cel puțin primele două filme chiar m-au amuzat, când actorii își parodiau propriile personaje din trecut), dar ăsta e chiar slab. Nu vorbesc de chestiile de formă (a se citi scenele de acțiune), trase de păr, dar mai ales de felul în care e construit scenariul. Adică trebuie să credem că Stallone află în ultimul moment că the bad guy e în România, se urcă în avion cu echipa lui și se parașutează pe aici de-a pixu' așa, iar prin țărișoara noastră băieții ăștia au deja o bază, au arme sofisticate, mașini de tot felul și alte rahaturi? Păi de unde și cum? Bine, pa.

Sweetwater e un western făcut cam în grabă, dar îi acord totuși un 6. Ar fi putut construi un pic mai solid personajele și povestea. Ed Harris și frumoasa January Jones (o știți din Unknown și din serialul Mad Men) fac tot filmul.

Drive Hard e o mizerie, îl menționez la categoria "Zmeura de Aur". Nota 3. John Cusack, rușinică! Cum dracu' pot juca unii actori în asemenea idioțenii?

Weekend fain!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?