Condamnarea lui Voiculescu marchează epicul eșec al Antenei 3

În 2005, când s-a lansat, Antena 3 a avut un singur scop: să-l denigreze pe Băsescu și, implicit, să-l dea jos. Angajații postului au ținut-o lungă vreme de 9 ani, cu manipulări, instigări la ură și, una peste alta, cu un pseudo-jurnalism mizerabil, dar plin de imaginație, prin care foloseau toate evenimentele și situațiile posibile (mai aveau puțin și ajungeau și la prăbușirea avioanelor malaeziene) pentru a-l scoate pe Băsescu vinovat.

Dar și-au demonstrat impotența: Băsescu nu a picat și va pleca singurel de la Cotroceni când îi expiră mandatul. Acele ridicole "Pa! Pici!" + "Te oftici?" lătrate de Badea în niște spoturi se aplică lui Voiculescu, se pare, nu lui Băsescu. Nu discut acum care dintre ei a jucat mai curat, ci constat doar finalitatea. Felix pierde și pleacă în vacanță la răcoare. Și cu siguranță merită asta, doar ultimul prostălău îl poate compătimi. E la fel de vinovat ca ăia pe care-i toca Badea în emisiune după ce scăpau de condamnări, spunând că "în forul lui interior" respectivii sunt indubitabil vinovați și că n-are nevoie de dovezi. Oare despre Voiculescu ce-i spune mirificul for interior? Aici e mai greu cu mărturisirile. Sau aș putea să-l provoc în limbajul care l-a făcut celebru pe Facebook, cu un "jură-te pe mă-ta care te-a căcat că Voiculescu e nevinovat", dar ar fi foarte urât din partea mea.

Ratarea Antenei 3 este totală începănd de azi și marchează odată cu această condamnare un deceniu irosit. Sentința echivalează ca impact cu cele suferite de Becali și de Năstase. Salvarea lui Felix devenise, în ultima vreme, al doilea scop primordial al slugilor de la Antena 3, prin presiuni asupra justiției și denigrări. Iată că nu le-a ieșit nici asta. Băsescu a stat 10 ani la putere, iar Voiculescu e după gratii. Toate manipulările grotești făcute de Gâdea, tot acel teatru atât de prost jucat, toate scremetele lor detestabile au fost în van. Epic fail, cum ar spune hipsterii din online.

Desigur, rămâne aspectul strict comercial, deși avem dubii și aici (susțin unii că Antena 3 ar fi un post înglodat în datorii). Cum necum însă, băieții de acolo au făcut bani frumoși ca angajați ai varanului, prostituându-se în cel mai degradant mod. Să le trăiască. Dar ăsta e un aspect secundar. La scară largă, Voiculescu a pierdut. Imagine, bani, libertate. Bani avea oricum cu nemiluita, așa că de Antena 3 avea nevoie în special ca armă politică.

Postul nu se va închide (dar miștouri pe temă putem face). Cauza lui Voiculescu merge mai departe. Apar deja și altele, cum ar fi susținerea lui Ponta la prezidențiale. În orice caz, ducă-se dracu' Antena 3 cu libertatea ei de exprimare atât de prost exercitată. Într-o țară normală acest post ar fi fost închis de mult, fie de către masa critică a cetățenilor revoltați, fie de către o instanță abilitată. Cu ce ne alegem noi, muritorii de rând, din condamnarea varanului? Nu cu multe și nu în realitatea imediată, dar asta nu înseamnă că acest verdict nu era imperios necesar. Am discutat aici cu Dan pe temă, așa că nu mai insist.

Așadar, Badea, spuneai ceva?

Update: Se confiscă și sediul + terenurile Antenelor. Se confiscă sume mari de bani și se pun sechestre. Mai frumos decât atât nu se putea. Asta înseamnă o pedeapsă adevărată, altfel orice om din țara asta ar sta câțiva ani la pârnaie pentru o super avere. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?