Câteva date statistice despre Simona Halep

Are 0-5 în meciurile directe cu Sharapova (trei înfrângeri fiind suferite chiar în 2014), are alte două rivale în fața cărora nu a câștigat niciodată (surorile Williams) și nu a învins niciodată o jucătoare aflată în Top 3 mondial. Nu a câștigat niciodată un turneu de Grand Slam și până și CTP-ul recunoaște astăzi că a ajuns pe locul 2 conjunctural.

Acestea fiind spuse, încă îi mai înjurați cu aceleași spume pe alde Năstase, Țiriac sau Banciu? Și nu mă refer la aspectul cu țărăncuța (adevărat, dar irelevant), ci la faptul că Halep nu este o mare campioană. Cel puțin nu în acest moment. Păi sincer, nici măcar nu merită locul 2 în lume, când jucătoarea de pe locul 6 o bate mereu pe unde o prinde. Of, răutăcioși mai suntem.

Da, este foarte talentată și muncitoare. Are un suflet nobil și e chiar drăguță foc. Dar astea pălesc când începe să vorbească, moment în care se situează doar cu puțin peste Hagi. De aceea ar fi mai bine s-o lăsăm să joace și să-i luăm mai puține interviuri. Hai s-o idolatrizăm atunci când va merita. Asta nu e câtuși de puțin o critică la adresa ei. Nu e vina Simonei că a fost urcată de conjunctură pe locul 2 mondial. Și sunt sigur că exact asta și-ar dori și ea: să joace, să aibă succes și să dea cât mai puține interviuri. Nu cred că-și dorește să fie un star. Mai degrabă noi, ăștia de pe margine, vrem asta. Steaua lui Bute a apus așa că avem nevoie de o nouă vedetă iconică. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?