Aplicații pentru protecția smartphone-ului

Cu siguranță mulți dintre voi le folosiți (nu neapărat pe cele pe care le expun eu aici), dar sunt sigur că există cel puțin la fel de mulți indolenți în privința asta, care apoi se miră că le merge telefonul prost sau că devine inutilizabil. Smartphone-ul este practic o mini-tabletă, adică un computer. Fără antivirus și alte programe de protecție, netul pe care te dai cu pasiune ți-l va umple de barbiduci. 

Și nu-i asta singura problemă. Te crucești când vezi cât junk se strânge în telefonul tău, care îți mănâncă atât memorie RAM cât și hard. Pentru curățenie eu folosesc următoarele apps:

  • Clean Master. Șterge fișierele junk, oferă memory boost (adică umblă la memoria RAM), are antivirus și un app manager, care îți arată cât îți consumă fiecare aplicație și cât de des o folosești. Tot de aici le poți dezinstala pe cele inutile. Chiar acum am dat un memory boost care mi-a eliberat 453 MB, scăzând utilizarea memoriei RAM de la 73% la 37% (deci cu 36 puncte procentuale *-:)).
  • Battery Doctor. Acest app oprește tot ce merge în fundal, consumându-ți aiurea bateria. Aplicația e destul de complexă și îți gestionează foarte bine resursele. Vine la pachet cu un buton care poate fi plasat pe home screen, prin a cărui simplă apăsare salvezi timp. Battery Doctor poate fi folosit și când încarci telefonul, cică așa operațiunea ar fi mai rapidă (nu-mi dau seama dacă așa e, să spunem că îi cred pe cuvânt). Are diverse moduri pe care le poți activa dacă ești în criză (gen super saving mode, în care mai poți folosi telefonul doar pentru a suna și pentru a trimite sms-uri). Ca și Clean Master-ul, care îți arată câtă memorie consumă fiecare aplicație, asta îți indică procentajul din energia totală consumat de fiecare app. 
  • DU Speed Booster. Pe ăsta l-am pus ieri și pot spune că arată apetisant. Evident, menirea lui e să-ți facă telefonul să se miște foarte repede. Pe lângă funcțiile accelerator și speed test, are și altele similare aplicațiilor de mai sus. 

Astea sunt. Dacă știți altele mai bune, aștept recomandări. Eu consider foarte util acest gen de aplicații. Pentru computer folosesc de ani buni Advanced SystemCare, pe lângă antivirus, și uite așa am un laptop vechi de 5 ani (ultima dată formatat acum doi ani jumate), care încă merge brici. Bonus tips: dezactivați Wi-Fi-ul și GPS-ul atunci când nu sunt necesare și opriți telefonul noaptea în cazul în care nu aveți nevoie de alarmă a doua zi și dacă nici nu vă așteptați la booty calls. Pe bune, cică îi prinde bine bateriei dacă restartăm din când în când telefonul. Vă recomand articolul ăsta

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?