Zeul Fotbal a făcut dreptate

Germania a meritat să devină campioană mondială, fără doar și poate. A fost cea mai închegată echipă. Argentina nu putea emite pretenții cu doar două goluri marcate în ultimele patru meciuri, dintre care trei au avut chiar extra time. Mai pe scurt, matematic vorbind: două goluri în cinci meciuri. 

Să trecem la Messi. Mai are de tras pentru a deveni campion mondial (if ever). Pentru asta are nevoie de mai multă implicare, de mai multă transpirație și poate și de lacrimi. A părut apatic, sictirit, neafectat de această înfrângere. Căpitan de echipă fiind, și-a ignorat total colegii la final, fără a-i îmbărbăta. Asta m-a dezamăgit total. Stătea ca o pulă bleagă-n ploaie, așteptând să bifeze și decernarea premiilor ca să plece în vacanță. Nu așa arată un campion și un jucător care se vrea urmașul lui Maradona. Sau poate că nu vrea asta și i-am pus-o noi în cârcă.

FIFA e o mizerie. Am rămas efectiv paf când am văzut că i-a acordat lui Messi titlul de jucătorul turneului. Cred că și Messi însuși a fost șocat. Dacă avea prezență de spirit și decență ar fi refuzat trofeul, deși asta i-ar fi adus sancțiuni probabil. Cum să-l numești pe Messi cel mai bun de la Mondial când a fost zero în ultimele două meciuri, iar atâția alți jucători au jucat mai bine? Mi-am dorit ca Messi să strălucească, am spus-o aici, dar nu a făcut-o și într-un final nu merita câtuși de puțin această distincție. La acest Mondial Messi a reușit mai puține pase bune decât portarul Germaniei. Da, ați citit bine. Cred că e ceva necurat cu Adidas aici, firmă implicată atât cu FIFA cât și cu Messi. Vorba prietenului Emil, alături de care am urmărit meciul, parcă ne așteptam deja să vedem și premiul pentru cei mai buni comentatori oferiți siniștrilor de la TVR!

Asta e, revenim la ale noastre. Messi se întoarce la Barcelona, va da zeci de goluri pe sezon, dar tot nu-l va putea face uitat pe Diego. Cel puțin nu în următorii 4 ani.

P.S. Am încheiat și concursul de pariuri de pe pagina Facebook a blogului, câștigător fiind un prieten din Cluj.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele