Toleranți dar proști

Asta e ștampila care poate fi aplicată tuturor extaziaților care s-au udat și au lăcrimat la vederea pozelor cu bebelușul și cuplul gheianu. Nu insist asupra ideilor pe care le-am expus ieri în articol, în care cred cu tărie, ci vreau doar  să fac un mic update. O fac din principiu, ca de obicei; de data asta îl putem numi "ce simplu e să gândești la prima mână și să nu vezi dincolo de impuls". 

Știți care este reacția principală a umeziților care comentează în social media, arătându-și iubirea, acceptarea, uimirea and all that fuckin' shit? Uite asta:Ați sesizat prostia? Acea tută numită Yve Lee este deja convinsă că acei poponauți vor fi tați minunați și că micuțul va fi iubit, adorat, va crește armonios și se va umple de minunate principii morale. Bine, ea nu o spune atât de detaliat, dar o spun alții. Ăsta e primul lor impuls când văd siropul dezgustător și profund deraiat care se revarsă din această povestioară virală. Mai toți consideră acel bebeluș ca fiind printre cei mai norocoși din lume.

Dacă i-ai lua la bani mărunți și i-ai întreba pe ce se bazează convingerea lor nu ar putea să-ți răspundă. Asta-i ca reacția pe care o au cam 90% dintre persoanele care află că sunt născut pe 28 februarie (v-am mai povestit parcă): "Wow! Dacă te nășteai o zi mai târziu te sărbătoreai din 4 în 4 ani!". Nu chiar. Poate doar dacă era an bisect (e doar o șansă din patru să fi fost). Corect ori ba? Și nu, n-a fost an bisect. 

Să revenim și să începem să ne punem niște întrebări de bun simț. De ce doi bărbați gay, doar pentru că se smiorcăie într-o poză cu un bebeu, reprezintă garanția supremă a parenting-ului de calitate? Ok, trecem peste ideea că doi tătici = disfuncționalitate maximă și ne întrebăm: ei nu se pot certa? Cuplul ăsta minunat nu se poate destrăma? Iubiții de același sex nu-și pot crește copilul aiurea? Nu-l pot învăța, direct sau indirect, tâmpenii? Ce știm noi despre acești homos? De ce suntem convinși, printre lacrimile de emoție, că ei reprezintă părinții ideali? Doar pentru că exaltarea și toleranța ne-au umbrit minima logică?

Acești dobitoci nu realizează că avem de a face cu un caz care reprezintă o insultă la adresa părinților hetero ce nu pot adopta un copil. Și nu numai. Iar reacțiile de tipul "vor fi niște părinți minunați doar pentru că-s gay și eu sunt tolerant și citesc în stele și o ard emotiv și elevat" nu fac decât să adâncească această insultă.

"There are no accidental pregnancies with gay couples, nor unwanted babies"
argued no sane individual ever.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ridicolul forţos