Special K (Placebo Cover)

Singura bubă pe care o are piesa asta este că seamănă prea mult cu Sleeping with Ghosts (de fapt invers, dacă e s-o luăm cronologic). Melodiile au practic aceeași armonie. M-a frapat acordajul în care cântă băieții ăștia, prin urmare am făcut un mic research. Nu de alta dar mă dau în vânt după melodiile care sunt recunoscute de public după un singur acord, așa cum s-a întâmplat de exemplu aici. Este unul dintre marile complimente pe care fanii tăi ți le pot face. 

Ok, să revenim la acordajul chitarelor Placebo. Se pare că în multe melodii (inclusiv Special K) cântă în ceva ce s-a propagat deja sub denumirea "standard Placebo tuning", anume: C C G# D# A# F. Practic ei tunează coardele cu un semiton mai sus, ca și cum ar cânta cu capodastru la prima tastă, cu excepția primei coarde, care e lăsată două tonuri mai jos (de la E la C). V-ați prins (cravata)?

În fine, e dileala lor. Se poate cânta normal în acest acordaj, sună destul de interesant. Atenție la tipul de coarde pe care-l aveți și la cât de uzate sunt ele, pentru că se pot rupe când le strângeți. Ale mele s-au menținut cu brio, așa c-am zdrăngănit acest Special K după cum puteți vedea mai jos, luând armonia Am - F atât sus pe grif (cum o cântă Brian Molko pe electrică în concerte), cât și în acordurile banale. Încercați-o cu încredere; voi poate aveți scule și voci mai bune, dar la teorie nu vă puneți cu mine. Parapapapararam.

"The title is slang for Ketamine, and the song itself is supposed to explore "the link between drugs and love," and ""Special K" is uppers and the rush of falling in love."Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele