Saturday, 19 July 2014

Muviz #287

Mă așteptam la mai mult de la Transcendence, care până la urmă s-a dovedit a fi un S.F. destul de plictisitor, în ciuda distribuției foarte bune. Nota 5.

fansshare.com
Tracks mi-a adus aminte de Into the Wild, dar mi-a plăcut mai mult. Poate și pentru faptul că acțiunile personajului principal sunt mai puțin inepte. Această Mia Wasikowska mi-a captat deja atenția. Filmul este recomandat în special călătorilor, el relatând povestea adevărată a unei femei care a traversat deșertul australian vreme de 9 luni, alături de trei cămile și un câine, pur și simplu pentru că așa au vrut mușchii ei. Măcar nu a dat colțul de nebună prin pustiu, ca ăla din Into the Wild. Nota 7+.

N-am înțeles ce vrea de la noi filmul Calvary, dar nici nu m-am obosit prea tare. Bine măcar că a tras prin Irlanda și că am dat peste Kelly Reilly, această Jessica Chastain a Regatului Unit. Îmi plac ambele ființe.

În 42 avem de a face cu un alt caz real. Filmul, îmbuibat de rasism, e bunuț și digerabil chiar dacă nu vă place baseball-ul (de fapt cărui european îi place?). Harrison Ford m-a convins încă o dată că e un actor slăbuț. Nota 7.

Sabotage. Deci nu. Arnold e vopsit și se impune penisonat rapid. Scenariu penibilos + prea multe mațe și sânge = nota 4.

Poate vă prindeți voi dacă The Angriest Man in Brooklyn e comedie, dramă sau pur și simplu un film ușurel care se vrea cinic. Pare filmat de-a pixul, în grabă, cu o cameră neprofesionistă. E drept că am râs de câteva ori, dar impresia generală e cam dezolantă. Nici Mila Kunis nu o salvează. Nota 5.

Mi-a plăcut însă Jack Strong, un film despre spionaj în era Războiului Rece, pe care îl vor savura în special băieții. Caz real și aici. Nota 7.

Weekend fain.