Mai multe ținte dintr-o lovitură

Ce a însemnat atacul asupra Americii din septembrie 2001, ăla pe care unchiul Sam nu l-ar fi anticipat? Păi știm foarte bine: motiv de război, afaceri cu arme (Bush cică ar fi fost direct implicat), aurul și argintul în valoare de sute de miliarde, depozitat în WTC, a dispărut, control mult mai strict asupra vieții personale, reguli drastice în privința imigrării și a controalelor din aeroport, s-a dublat numărul expulzărilor din SUA și multe altele. Toate astea obținute prin intermediul câtorva băieți spălați pe creiere și înarmați cu cutters. Mult prea tare, nu?

Ei bine, în cazul MH17 sunt convins că e la fel. Adică dăm jos un avion de linie și cu ocazia asta ne atingem mai multe scopuri. Nu voi sta să speculez asta la nivel politic, gen "l-au doborât americanii ca să dea vina pe Putin", pentru că asta ne depășeste, cel puțin în acest moment. Mi se pare interesant însă că în acest incident au murit zeci de cercetători AIDS, din câte înțeleg crema la nivel mondial. Asta pe ideea, lesne de intuit, că homo sapiens ar fi descoperit de mult leacurile pentru HIV și cancer, dar unii băieți nu vor să le dea pe piață. Așa că, dacă s-a strâns iar o masă critică de cercetători care ar putea avea soluția și i-am prins pe toți într-un avion, problema s-a rezolvat relativ simplu.

Da, este o teorie a conspirației, dar prefer să citesc și să-mi pun întrebări decât să mă doară-n puță ca pe Radu, deși are și el dreptatea lui. Ca o paranteză: ce spuneți despre acest domn care și-a schimbat biletele pentru ambele curse fatidice Malaysia Airlines, fentând moartea de două ori? Sper că nu a urmărit seria Final Destination. Oricum, n-ai ce să spui de fapt. Pur și simplu s-a întâmplat (norocul și ghinionul sunt doar plăsmuiri ale imaginației noastre), așa cum o familie din Australia a pierdut rude în ambele curse. Ceva îmi spune că nu vor mai zbura niciodată cu această companie, deși ar putea s-o facă lejer în continuare, probabilitatea ca o altă cursă Malaysia Airlines să aibă probleme în următorii 50 de ani fiind egală cu aceea dată de un extraterestru care ar ieși chiar acum din gadget-ul pe care citești acest articol și s-ar împerechea cu tine, dând naștere unui metis intergalactic a cărui companie preferată ar urma să devină Malaysia Airlines.

Clipul ăsta atât de mare e de la ei. N-am reușit să-l fac mai mic, deși am umblat la dimensiuni.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ridicolul forţos