James Rodríguez: Pentru că fotbalul avea nevoie de un nou star

În momentul în care m-am apucat să redactez acest articol prezentarea lui Hames Rodrigueth (ca să pronunțăm așa cum o fac domnii aflați acum pe sticlă), făcută în fața a 35.000 de fani, încă nu se terminase. Site-urile AS și Marca au oferit un live stream al evenimentului. Columbianul James, după ce a fost golgheterul World Cup cu 6 goluri, printre care numărăm și cea mai frumoasă reușită a turneului, a semnat azi un contract pe 6 ani cu cel mai tare club din istoria fotbalului. Nici că se putea duce în altă parte: pe mufița lui de băiat tupeist de bani gata scria cât se poate de clar Real Madrid.

James Rodríguez a făcut un Mondial mai bun ca Messi, fără doar și poate. Argentinianul a primit pe blat trofeul dedicat celui mai bun jucător. Așa că blancos s-au mișcat repede. Se pare că 80 mil. € a plătit Real pentru James. Aveau nevoie de el cu adevărat? Habar n-am. Vom vedea în timp. La fel s-a spus și despre Luka Modrić, că a fost luat cam degeaba, dar iată-l acum titular incontestabil. Nu știm încă dacă acest columbian minune a avut doar o perioadă de grație în Brazilia sau dacă nu cumva va fi chiar un mare jucător, constant, serios și dedicat. Un lucru e cert: are alura perfectă de superstar și noi, ăstia de pe margine, exact de asta avem nevoie. James, CR7, Bale și restul au o misiune clară acum: să-și apere titlul european și să devină astfel prima echipă care cucerește UEFA Champions League doi ani la rând. Nici nu trebuie să le fie trasat oficial acest obiectiv, el fiind de la sine înțeles.

Unde își va face loc James în echipa de super vedete a lui Ancelotti? Uite că m-am prostit pe ShareMyTactics.com (păi ce, numai Niculescu să facă asta?) și am încropit cel mai probabil alineación pentru noul sezon. Di Maria e ca și plecat, Alonso va fi probabil retras pe bancă, așa că noii veniți Kroos și James se pot acomoda în echipa care se pare că va reveni la așezarea 4-2-3-1, după ce Ancelotti jucase în 4-3-3 în ultimele luni. Deși merge și acum un 4-3-3, cu James mai retras, iar extremele Cristiano și Bale un pic mai sus, lângă Benzema. Eu cam așa îi voi așeza în jocul FIFA, prin urmare Ancelotti ar face bine să noteze.Așadar, ce așteptări aveți de la James? Știați de el dinainte de Mondialul brazilian? Sincer să fiu eu nu știam că există. Recunosc și faptul că rămân fan Barça, dar îl voi urmări cu mare interes pe acest băiat ușor încrezut și foarte talentat. Stelele s-au aliniat pentru el, media deja îl iubește, milioane de fani îl așteaptă cu încredere. Nu trebuie să fie "noul Ronaldo", nici "Messi din Madrid", ci pur și simplu James. Că-i spunem Geims sau Hames nu mai contează.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)