Înaintea semifinalelor World Cup

La începutul Mondialului mai toți microbiștii vedeau în semifinale Spania, Brazilia, Argentina și Germania. Cu Spania ne-am înșelat grav cu toții, în rest le-am nimerit. Vorba lui Marius Mitran, marile echipe ale istoriei reușesc cumva să meargă până la capăt, iar revelațiile, oricât de frumoase ar fi ele, se curăță pe parcurs. Favorita mea este Argentina, după ce Spania și Italia au ieșit, iar Brazilia m-a pierdut încă din primul meci, când arbitrul a împins-o hidos de la spate, iar apoi am remarcat că e scris în stele să devină campioană mondială, cum necum.

Vă spuneam că îmi doresc ca Messi să fie vedeta acestui Mondial. Între timp, două dintre acțiunile sale s-au dovedit decisive în meciurile cu Elveția și Belgia, deci e în grafic. Un gol și o pasă de gol în ultimele două meciuri și el va fi starul dacă Argentina devine campioană, mai ales că James Rodriguez și Neymar au ieșit din schemă, iar unul ca Robben poate fi numit jucătorul turneului doar dacă Olanda va câștiga.

Este imposibil să dăm un pronostic. Consider că toate echipele din semifinale au 50% șanse să ajungă în finală, iar acolo șansele voi fi egale de asemenea, indiferent de competitoare. E ca un ultim act al unui Grand Slam între titanii Nole, Rafa sau Fedex: diferența se va face mai mult mental și mai puțin în funcție de valoarea propriu-zisă, care este extrem de apropiată.

Ne mai auzim pe temă foarte probabil după finală. O victorie a Argentinei în fața Braziliei ar fi cu adevărat epică (și eu chiar mă feresc de acest cuvânt), deși mi-e că ea ar duce la sinuciderea multor brazilieni, ca în 1950. Dar până la urmă știți cum e, dacă te sinucizi din cauza unui campionat de fotbal înseamnă că de fapt nu din cauza asta te-ai sinucis.

Voi cu cine țineți și cine credeți că va câștiga Mondialul? Apropo, dacă nu câștigă Argentina, ar fi frumos s-o facă Olanda, pentru că este singura echipă dintre cele patru care nu a avut niciodată trofeul suprem în vitrină.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ridicolul forţos