După legendarul și stupefiantul Brazilia - Germania

Mai jos aveți o serie de poante născute aseară la meci, în timp ce chibițam cu bunul meu prieten Alex din Cluj. Sunt mai degrabă parodii după jenantele spoturi publicitare românești, pliate la fix pe meci. 

Klose și Muller își pasau mingea în fața anesteziaților fundași brazilieni spunând "Hai, închide tu meciul!" / ""Nu, închide-l tu!" / "Nicio șansă!"

Nemții au dat 7 goluri, prin urmare s-au calificat (FICAT FICAT!)

După golul 4 brazilienii deja se văitau: "Auuuu, ce usturăăăăăăă!" (vai, asta e o reclamă atât de jenantă încât mi se face pielea de găină de fiecare dată când o văd și chiar când am încercat, stângaci, s-o parodiez...)

Klose a devenit cel mai bun marcator din istoria Cupei Mondiale, așa că imediat după golul său cu nr. 16, un lăutar român din Brazilia a început să cânte "Miroslane, Miroslane, la mulți ani, măi barosane!". Rachiu ieftin să fie, că motive de sărbătoare găsim!

Dungile terenului de pe Maracana, în ziua finalei, vor fi trase cu vopsea Danke!, în timp ce brazilienii prezenți la meci le vor cânta nemților "Pușca și cureaua lată / Ce normali erați odată".

Brazilia nu a avut nimic de ascuns. Zero mătreață, zero secrete față de nemți, șapte goluri încasate.

Iar asta nu-i glumă, dar e tare bună.

Redevenind serioși: vă dați seama că ați asistat la ceva fără precedent în istoria fotbalului, da? Despre meciul ăsta se vor spune povești zeci de ani de acum încolo. Personal am trăit o senzație indescriptibilă, care friza chiar moleșeala și o ușoară anxietate, asistând la această execuție nemiloasă. Sper doar că vor fi cât mai puține victime în Brazilia; mă refer atât la sinucigași, cât și la omucideri și alte incidente de stradă (la ora la care scriu aceste rânduri e noapte și aud că ele deja s-au declanșat).

Și mai vreau să punctez ceva: pe net deja circulă ideea conform căreia nemții au fost prea cruzi și ar fi trebuit s-o lase mai moale, din respect pentru adversarul deja răpus. Nici vorbă. Nu-s de acord cu o astfel de idee. Când l-ai prins îi dai să zacă și îl respecți abia la final, când vă dați mâinile. Oare așa or fi procedat cei de la AC Milan în finala Champions League din 2005? S-au oprit din respect pentru Liverpool, după 3-0 la pauză, pentru a pierde meciul? C'mon, nu există așa ceva. Trebuie să te asiguri că ai câștigat un meci și abia apoi o dai pe respect. Doi la mână, marea problemă a brazilienilor este că nemții nici măcar nu s-au forțat. Masacrul a venit natural, atât de scoși din ghete au părut a fi sud-americanii. Și chiar țineam cu ei, pentru că îmi doream o finala Brazilia - Argentina.

End of story. Fim da história.Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele