Da' ce vroiați, bă? Să înoate Ponta în noroi?

Deci îl detest pe Ponta. Detest și PSD-ul. L-am ironizat pe acest jenibil premier la inundațiile din aprilie, când era tras într-o barcă de niște sclavi aflați în apa un pic trecută de glezne. De așa ceva se face mișto fără probleme. Dar hai să nu exagerăm și hai să-l tocăm cu obiectivitate, doar pentru chestiile pe care le merită. Hai să nu devenim o Antenă 3 a dreptei, a peempiștilor și băsiștilor. Pe bune. Și când spun asta mă refer la poza de mai jos. 


Văd că unii jurnaliști se iau de pantofii de lac ai lui Ponta, câtuși de puțin stropiți de noroi. Inclusiv pe Hotnews a apărut ceva pe temă. Mălin Bot, de exemplu, simte că are muniție și exagerează cu ironiile (aici și aici). Unu la mână: eu l-am văzut ieri pe Ponta în cizme, live, la o televiziune de știri. Umbla în cizme pe acolo, da. Poate asta cu pantofii e surprinsă când tocmai aterizase pe acolo. Vroiați să vină camuflat de la București, ca în Expendables? Doi: ce rahat vroiați să facă, în cizme, pantofi sau în adidași cu crampoane? Să sară în șuvoaie și să salveze sinistrați cu mâinile goale? Până una alta bine că s-a dus acolo.

A, că s-a deplasat în scop electoral, că poate nu a fost atât de eficient cum ar fi trebuit, că e fals, etc. Ok! Luați-vă de astea! Tocați-l, muiți-l frumos, argumentați, înjurați. Dar atunci când inventați știri de 2 lei și vă legați de niște rahaturi, mai mult sau mai puțin scoase din context, nu sunteți mai breji decât sclaveții manipulanți ai lui Voiculescu. Și le oferiți și lor mingi la fileu.

Văd tot felul de comentarii ofuscate ale gânditorilor la prima mână, care consumă orice fitil plasat de unul sau de altul, fără să se tragă un pic în spate și să analizeze problema. Nu se întreabă nimeni când o fi făcută poza, dacă Ponta a stat numai în pantofi pe tot parcursul vizitei și alte chestii de bun simț. Ăștia au văzut o imagine și deja știu tot. Gata, s-au prins cum a fost acolo. Și-l pot înjura pe premier. Înjurați-l, mânca-v-aș, dar nu în baza acestei poze! Pierdem vremea cu astfel de căcaturi în loc să facem jurnalism de calitate și, mai important, să-i ajutăm pe oamenii ăia cumva sau măcar să le prezentăm realitatea pură, netrunchiată. Țara se scufundă și pe noi ne fut pantofii lui Ponta!

Concluzia e simplă: fuck Ponta din cap până-n pantofi, că merită, dar trăiască obiectivitatea și deontologia, dar-ar dracii în ele astăzi și măine!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Arenele mele