Cum să te desparți de cineva

Pentru că de doi ani jumate acest blog este asaltat de cei cu probleme și dileme sentimentale, m-am gândit să mai scriu câteva articole pe temă. Azi vorbim despre cum îți părăsești partenerul odată ce te-ai decis să faci asta. Hai s-o luăm cât mai punctual cu putință. 

Cam asta caută amorezii pe net.
Începem cu partea tehnică, anume UNDE i-o spui. Este preferabil să-l anunți față în față, într-un loc unde nu vă aude nimeni conversația. Asta nu înseamnă că nu puteți fi la o cafenea. Ba chiar e recomandat să-i dai vestea într-un loc public dacă partenerul tău e cam isteric de fel; mai bine face o scenă în public, care tot pe el îl face de rahat, nicidecum pe tine, decât să sară la bătaie sau să spargă chestii prin casă. Oricum, în public va fi mai rezervat.

Există și destule cazuri în care este decent să te desparți la telefon sau printr-un mesaj. Da, fără îndoială. Asta cu "nu e frumos să dai papucii decât față în față" nu trebuie luată așa în modul. Totul depinde de context. Exemple:

 • Aveți o relație la distanță (dacă distanța e mare nu are sens să bați atâta drum doar pentru a-l anunța "decent").
 • Relația nu este serioasă, vă vedeți rar, sunteți doar fuck buddies etc.
 • Îl părăsești pentru că a greșit cu ceva, la modul destul de grav (în cazul ăsta, desigur, the son/daughter of a bitch nu merită prea multă noblețe din partea ta).
 • Este atât de violent încât te temi de reacțiile lui, apropo de ce spuneam mai sus, prin urmare nici măcar în public nu îndrăznești să-l anunți.

Ați cam prins ideea. Sunt sigur că aveți discernământul necesar pentru a identifica acele situații în care puteți trimite pe cineva la plimbare chiar și printr-un sms, fără a putea fi acuzați de lipsă de considerație.


Hai să trecem la fond acum și să vedem CUM i-o spui. Există câteva principii de bază de care trebuie să ții cont:

 • Renunță la orice urmă de compasiune pentru cel părăsit. Dacă ești mai sufletist de fel adu-ți aminte de câte ori ai fost tu părăsit fără scrupule, deși ai fost impecabil. Și realizează faptul că despărțindu-te de o persoană pe care nu o dorești îi faci de fapt un bine. 
 • Nu veni cu bullshits de genul "ești minunat/ă, it's not you, it's me". De fapt nu veni cu niciun fel de bullshit.
 • Comunică-i sincer motivele pentru care ai luat decizia să-l părăsești. 
 • Nu afișa o atitudine triumfalistă și nu-ți înjosi partenerul decât dacă acesta a fost vreun ticălos.
 • Nu prelungi discuția inutil și încearcă să eviți o ceartă, care oricum nu mai schimbă nimic. 
 • Retrage-te cât mai repede, adică tai-o de acolo. 

Încheiem cu partea de FOLLOW-UP:

 • Rupe orice contact după breakup și eventual aplică unele principii din acest articol.
 • Nu te răzgândi, nu te lăsa pradă melancoliei și regretelor.
 • Dacă fostul te caută insistent și alunecă în hărțuire, blochează-l pe toate canalele. În cazurile grave fă plângere la poliție sau roagă câțiva amici să-l ia la întrebări, să se intereseze ce face mămica lui, să-l anunțe că vin să-i pipăie ouălele, să-l șicaneze puțin una peste alta. Just in case, poate se mai calmează. 

Cam așa stau treburile. Fiți cerebrali și chiar cinici atunci când situația o impune. În cazul în care ați aterizat la acest articol în urma unei căutări Google hazlii sau de-a dreptul inepte, felicitări, înseamnă că veți ajunge la gazeta de perete. Dar noi să fim sănătoși și fără probleme ce țin de corazon.

Mult succes!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ridicolul forţos