Pentru că Hobana

Dacă n-ar exista el, meciurile de la Mondial ar fi mult mai frumoase, iar Ionel Stoica ar fi, fără dubii, cel mai penibil comentator din istorie, dar așa are un concurent. Hobana este în stare să omoare pasiunea și celei mai încinse finale. Până și bufnițele în călduri se răcoresc când îl aud. Dar ceea ce-i mai grav în cazul acestui filfizon este prețiozitatea cu care "comentează", acel aer elevat din care se revarsă, din prima secundă a transmisiei, avalanșa de informații fără sens culese de pe Wikipedia. El cu siguranță se consideră crema comentatorilor, dar e genul ăla pe care doar bunicuțele îl apreciază, la modul "e băiat cultivat ăsta, mămăiță, deștept și cu bun simț".

Melița lui Hobana turuie non-stop, ca un disc stricat, din minutul 1 până la finalul minutelor de prelungire. El nu știe că trebuie să și taci (taci-taci-taci-taci dracu') din când în când, ca comentator. Și în muzică sunt pauze, care tot muzică sunt. La fel și în cazul unui comentariu TV. Oricum, dacă i-ar semnala cineva asta, tot n-ar putea depista acele momente în care ar trebui să-și țină gură și să lase imaginile să curgă. Hobana cel mult comentează pentru radio, nu pentru TV, altfel nu înțeleg de ce ne relatează absolut TOT ce se petrece pe ecran, inclusiv într-o fază banală. Poate pentru că-i prea prostovan să susțină un comentariu savuros, spectaculos, bazat pe idei tactice de joc, pe charismă. Astfel el doar își citește notițele interminabile despre istoria orașului în care are loc meciul, plecând de la indieni și papuași, prezintă redundant chestiile pe care le vedem și noi ("portarul va repune mingea, acum o degajează, doi jucători sar la cap, mingea iese in out" - deci wow!), o arde nazal cu pronunții gen "Bayern Miunșân" și cam atât.

Ar fi fost minunat dacă TVR-ul și Eurosportul (parcă și acolo debitează) îl păstrau doar la ski jumping. O parte dintre gafele lui Hobana din primele zile ale Mondialului au fost îndosariate aici.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?