Cartolina da Amalfi

Ajunserăm și în Amalfi azi. Mamma mia & porca miseria! Frumușel foc și acest resort, dar:

1. Drumul din Sorrento a fost un mic coșmar (a durat vreo două ore + stat în picioare în bus + serpentine + frâne bruște + trafic blocat = nervi). Nu recomand acest drum celor care au rău de înălțime și/sau de serpentine. Cu atât mai puțin celor care au vezica sensibilă (dacă te-a apucat un pișu' pe serpentine ai cam pus-o). 

2. Amalfi nu merită vizitat neapărat, e cu mult sub Positano, care e și mai aproape de Sorrento, ca distanță.

Prin urmare vă recomand să mergeți cu vaporul (17 euro o călătorie vs. 7 euro un abonament pe o zi la bus, dar se merită). L-am luat la întoarcere și ne-a dus în numai o oră, în super confort. Iar peisajele sunt senzație. Păi cum? Ai rău de înălțime, dai ușor la boboci, faci pipi des și ai și rău de mare peste toate astea? Of, mergi la Roma atunci. Sau la Napoli, pe care și eu sper să-l vizitez înainte de plecare. Am mai trecut prin fugă pe acolo în 2000.

Oricum, nu regret că am ajuns și în Amalfi. E bine că l-am bifat. Am stat la plajă și aici, în condiții mai mult decât decente. Iată o hartă cu această coastă, ca să vă faceți o idee mai bună despre ce vă povestesc eu. Înainte de a vă posta câteva poze, vreau să menționez lucrurile care nu-mi plac în această zonă turistică:

1. Prețurile foarte piperate (zici că ești la Londra).

2. Serviciile chelnerilor (ai zice uneori că ești în România).

3. Wi-Fi-ul, care cam suge (îmi va crește barba vizibil în timp ce voi încărca pozele de mai jos). Dar dă-l dracului de net, doar suntem în vacanță.

După atâta Italie, merge de minune și o melodie.
Ci vediamo!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?