România se pregătește de război! De războiul cu prostimea.

De ieri netul este împânzit cu titluri alarmiste despre războiul care ne paște și despre cum vor fi luați la arme toți bărbații între 20 - 35 de ani, ocazie cu care putem identifica trei mari categorii de proști. Hai să le luăm pe rând. 

Dar în primul rând studiem "știrea" la care făceam referire. Iată câteva titluri:

Ok, hai să luăm acum la puricat categoriile de proști.

1. Jurnaliștii tabloizi. Anume acești iresponsabili care publică titluri super alarmiste și manipulante, care bagă frica în popor mai ceva ca astă-toamnă, în plină obsesie seismică (apropo, n-a mai venit cutremurul ăla devastator prevestit de toți nătăfleții în 2013?). Este inadmisibil să lansezi astfel de pseudo-știri care anunță un război iminent și o mobilizare generală în consecință, când încă nu se pune problema de așa ceva. Consider că ziariștii ăștia ar trebui să facă pârnaie pentru asta sau, în cel mai indulgent caz, să primească amenzi usturătoare. E drept, muiștii ăștia nu sunt neapărat proști: ei caută audiență și nimic altceva. Proști sunt mai degrabă cei care înghit pastilele oferite de ei. Și anume punctele 2 și 3 de mai jos.

2. Patrioții tastaturii. Anume ăia care din confortul casei lor, sorb din cafea și se scarpină la ouă, departe de obuzele lui Putin și de conceptul de război în general, dând lecții de patriotism și despre iubirea aproapelui. Cum ar fi acest cretin pe care aș fi curios să-l văd cum s-ar comporta în eventualitatea în care chiar i s-ar pune o armă în mână și ar fi trimis să lupte cu rusnacii:


Diverși fanfaroni cum ar fi ăsta de mai sus ar trebui să știe că tocmai din prea multă iubire pentru cei dragi (dar și pentru tine însuți) ai face orice să te tragi pe cur și să eviți înrolarea! Cei care te iubesc nu te vor la război, te vor întreg acasă, lângă ei. Iar vremurile în care fiecare fârtat punea mâna pe o armă și pleca la război au apus de mult. Familia ta, dacă e formată din oameni întregi la cap, nu te vrea "eroul" unor nenoriciți care te-au trimis să mori pentru ei, întors acasă între patru lemne. 

Despre patriotism am mai vorbit, așa că nu are sens să detaliez. Războiul este o aberație pe toate planurile și niciun om normal la cap nu s-ar duce să lupte din proprie inițiativă, pentru că fie mori ca un prost pentru interesele altora, fie te întorci de acolo dilit la mansardă sau poate chiar schilod. Cei care provoacă războaiele nu luptă în ele. Trimit doar carnea de tun la înaintare. Dacă prin absurd se ajunge la situația în care ești chemat la arme (foarte mică probabilitatea în secolul 21), mai bine refuzi și faci pârnaie decât să mergi pe front. Nu, asta nu e lașitate. Este doar inteligență și instinct de conservare. Niciun război nu poate fi al tău. Așa ceva nu te reprezintă și are utilitate zero pentru integritatea ta, pentru sistemul tău de valori, pentru credințele tale, etc. Ai fi doar un pion pe tabla de șah a altuia, care dă ordine din fotoliu. Strămoși, tradiții, pământ sfânt? O labă. Dacă vrei să mori pentru așa ceva, n-ai decât. Un om sănătos la cap nu ar face asta, cu atât mai puțin în era pe care o trăim.

3. Morcoviții. Ăia care s-au panicat deja și se gândesc cum să fugă din țară sau cum să-și scoată certificat de handicapat. Tovarăși, stați liniștiți la locurile voastre! Nu vine nimeni să vă ia la răzbel! De fapt treaba stă cam așa (din fericire există și oameni cu capul pe umeri, dar puțini în marea masă):


La final, ca să liniștim pe toată lumea, să menționăm că Băsescu tocmai a fost live pe B1 TV și nu a pomenit nimic despre această "știre". Sau cel puțin nu l-am auzit eu s-o facă. Ce credeți, dacă era pe bune și dacă populația deținătoare de penis, cu vârsta între 20-35 de ani, ar trebui mobilizată în curând la arme, nu ar fi vorbit cam hm, numai despre asta?

Știrea normală, lipsită de caracterul manipulator și panicard al celor care au infestat online-ul, este redată aici. "Legea spune că, în cazul mobilizării sau a războiului, sunt obligaţi să îndeplinească serviciul militar toţi bărbaţii apţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani." Asta înseamnă că dacă e pe nasoale, serviciul militar redevine obligatoriu. Mai exact: ești luat în armată ca pe vremuri, nu trimis direct pe front. Atâta tot.

Ca un fel de concluzie: numai dacă Putin își iese total din minți și ne atacă, punându-și NATO-n în cap, civilii aflați între 20-35 de ani sunt luați cu arcanul și abia după ce vor fi îndeplinit acel serviciu militar, dacă ar mai fi cazul, ar fi trimiși pe front.

Probabilitatea ca toate astea să se întâmple este infimă.

Pe loc repaos, băieți.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)