Muviz #283

De acum încolo voi nota astfel articolele despre filme, excepție urmând să facă doar cele care-s dedicate vreunui film sau actor mai special. Cum până acum am postat 282 pe tema asta, hence today's title. Dar hai să ne punem pe treabă. 

Începem cu The Monuments Men. Distribuție foarte bună, poveste interesantă, WWII (pentru cei fascinați de tema asta). Are un iz de Inglourious Basterds pe alocuri. Clooney este scenarist, regizor și producător. Ah, și actor desigur. 4 in 1. Nota 7. 

Kevin Costner revine în forță cu două thrillers. Jack Ryan: Shadow Recruit este alert și zgândăre actuala tensiune dintre Rusia și restul lumii. I-aș da un 6. Am fost însă dezamăgit de 3 Days to Kill (pe final îmi pierdusem total interesul), în ciuda distribuției interesante. Luc Besson poate scrie scenarii mai bune. Nota 5. 

RoboCop. Alright, mi-e un pic jenă să recunosc că m-am uitat la așa ceva. Nota 4 cu indulgență. 

Mindscape e un thriller bunuț, în care sora Verei Farmiga, Taissa (seamănă izbitor cu Vera, care-i cu 21 de ani mai în vârstă), joacă foarte bine. Nota 6.

Am încercat să mă uit la The Railway Man și n-am putut. De vină este acest super fad actor numit Colin Firth. Filmul nu cred că-i prea rău, poate voi reușiți să-l vedeți. Nici Walk of Shame nu am putut urmări, îmi insulta modesta inteligență. Nota 3. Și chiar sunt fanul femeii numite Elizabeth Banks, dar ca actriță nu m-a cucerit încă. Reprezintă o prezență foarte tonică în virtual și sunt sigur că e o femeie dată naibii, dar mai are de lucrat din punct de vedere actoricesc.

La final vă recomand Mesrine, partea I și partea II (L'instinct de mort & L'ennemi public n°1). Dacă mai sus pomeneam un actor lipsit de charismă, acum menționez unul care o are din plin: Vincent Cassel. Îl știți cu siguranță pe fostul soț al Monicăi Bellucci. E super tare gagiul. Degajă o siguranță de sine impresionantă în toate rolurile în care l-am văzut. Pentru prestația din cuplajul Mesrine, Vincent Cassel a câștigat premiul César, asta după ce mai fusese nominalizat de alte două ori în trecut. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?