Monday, 19 May 2014

MH370: Avionul e de negăsit, așa că lansăm cărți și filme pe temă

Ați mai auzit vreo știre despre celebrul avion dispărut în mod stupefiant în martie? Nici eu, așa că m-am gândit să fac un mic research. Ce să vezi? Dacă nu apare avionu', apar în schimb cărți și filme care speculează dispariția sa.

bigapple1.info
Un jurnalist pe nume Nigel Cawthorne a lansat astăzi cartea numită Flight MH370: The Mystery. Detalii aici. El susține că avionul a fost doborât accidental în cadrul unor exerciții militare americano-thailandeze și că tot ce a urmat după acest incident reprezintă de fapt o mare operațiune cover-up. Sincer să fiu, nu m-ar mira deloc să fie așa, pentru că orice altă posibilitate a rămas nedemonstrată până acum. Bine, nici teoria asta nu e demonstrată, dar face sens. Nu s-au găsit nici măcar o rotiță sau o piuliță din avion. Ori suntem niște lăbari de fapt, noi, homo sapiens, și ne putem pișa pe tehnologia cu care ne lăudăm, ori e ceva foarte putred la miloc.

Pomeneam și filmele; în acest moment, la Cannes, sunt prezentate deja vreo două. What the fuck? Da' repede vă mai mișcați, băieți. Asta după ce Discovery a lansat primul documentar despre MH370 în urmă cu o lună. Un mic film am făcut și eu, așa că-l mai postez o dată. Vorba vine: am luat chitara, am compus o piesă, am transpus melodia într-un software și apoi i-am tras un fel de clip. Trebuie să vă placă măcar finalul, cu arpegiile pe pian, altfel nu mai avem ce discuta.