Dos finales

Hai să mai chibițim un pic ca între băieți. Urmează două sâmbete cu două finale super interesante ale fotbalului european. Mâine se decide campioana Spaniei, iar o săptămână mai târziu campioana Europei. Apoi noi, microbiștii, vom putea spune "lăsați-ne să ne pregătim pentru Campionatul Mondial".

talksport.com
Așadar, mâine seară, de la ora 19.00 pe DigiSport 1, avem Barça - Atlético. O asemenea finală de campionat, la acest nivel, nu cred că am mai văzut. Este ultima etapă și ecuația campioanei e foarte simplă: Barça trebuie să bată, în timp ce Atlético iese campioană și cu un egal. În caz de victorie catalanii ar egala madrilenii la puncte și ar câștiga titlul pentru că ar fi mai buni în meciurile directe. 

Pe 24 mai Atlético va disputa finala Champions League la Lisabona, contra concitadinilor de la Real. Meciul va fi tot pe Digi, de la 21.45. Paradoxul face ca Atlético să poată câștiga ambele trofee fără să marcheze niciun gol în aceste două meciuri. Pare simplu, dar nu e, deși trupa din Madrid este neînvinsă în fața Barcelonei în cele 5 meciuri jucate în acest sezon (două în Supercupa Spaniei, două în UCL și meciul tur din campionat). 

Ca fapt divers, Atlético n-a mai câștigat titlul în Spania de 18 ani, iar Cupa Campionilor/UCL niciodată (a pierdut o finală în 1974). Eu țin cu Barça, dar recunosc că madrilenii merită titlul anul ăsta. Însă pronosticul meu este că Atlético nu va câștiga nici titlul Spaniei și nici UCL, rămânând apoi în istorie drept frumoasa trupă a lui Simeone care a clacat pe final, după ce oricum își depășise destul de mult condiția. 

Vedem noi. Până una alta faceți pariurile, cumpărați alunele și puneți berea nefiltrată la rece.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?