Conchita Cârnat sau Femeia cu Barbă

Dacă nu ați aflat cine a câștigat azi-noapte "concursul" freak show numit Eurovision, vă anunț eu: un umanoid cu puță din Austria, cu numele de scenă Conchita Wurst, care arată după cum puteți vedea mai jos. Drag queen, cică.

Men, what the fuck happened?

Dacă v-am incitat (curiozitatea), aveți mai multe poze pe pagina Facebook a domnișoarei. Toate spiritele libere care se bat cu pumnul în piept că gândesc "outside the box" și că-s "open minded" au intrat deja într-o dispută cu haterii care ironizează groteasca înfățișare a Conchitei. Vai, grotească am zis? Uite, eu mai zic așa:

E problema lui/ei că adoptă acest lifestyle. Mi se rupe ce face la el acasă, ce face în dormitorul altora, nu vreau să știu dacă folosește strap-on sau dacă are păr și pe sâni. Dacă l-aș vedea pe stradă probabil că m-aș uita lung trei secunde apoi l-aș ignora. Dar acest homo homini a ales să se prezinte AȘA la un show urmărit live de toată Europa. Deci practic și-o cere. 

Și-o cere măcar la modul bârfelor de 2 lei așa cum este și acest articol. Pentru că plângea ca ultimul fătălău când s-a prins că va câștiga un concurs la care participă cu succes toți ciudații (vezi babetele alea care au ieșit pe locul 2 sau vezi acest travestit care chiar a câștigat) și care notează participanții pe interese și simpatii politice. Și-o cere pentru că deja au apărut weirdos și ipocriți care o numesc frumoasă. Sau il numesc, deja m-am pierdut. Și-o mai cere pentru că oricât de open minded o ardem, majoritatea nu înghite o astfel de arătare și poate că e mai bine așa. Altfel am uita ce este feminitatea adevărată. Și masculinitatea deopotrivă. Am scoate din dicționar noțiunile kitsch și grotesc. Poate că ne-am înfige cârnați (wurști) în cur și am cânta la harpă cu sula, în timp ce inhalăm bășini dintr-o narghilea. Am numi asta artă și am picta din vagin, ca nebuna asta. Și toate astea ni s-ar părea normale, ba chiar cool. 

Dar apoi, când aburii s-ar mai risipi, ne-am mira poate că ne-am pierdut reperele și că lumea o ia razna.

Disclaimer pentru cei care se vor repezi să mă urecheze la modul "ești un hater plin de prejudecăți care se împiedică de alte aspecte în loc să aprecieze actul artistic": dacă aș fi avut ce act artistic să apreciez, aș fi făcut-o, dar nu am fost impresionat nici de melodia Rise Like a Penis (pardon, Phoenix), nici de vocea d'șoarei. Așa că nu-mi rămâne decât să mă iau de numelei ei de cârnat, pentru că este un nume de scenă ales, precum și de barba ei, că pe barba aia a concurat, la propriu și la figurat. Dacă voi credeți că un astfel de pseudo-concurs este câștigat pe baza melodiei în sine (versuri / muzică) și prestației vocale, atunci sunteți niște naivi, ca o domnișoară imberbă. 

"Am vrut să mă conving dacă într-adevăr, Europa spre care tînjim e în faza de decadență a Imperiului roman pîndit deja de barbari. Și m-am convins. Însuși faptul că a apărut pe scenă, în fața a milioane de telespectatori un travestit, apariție valabilă pentru cartierele cu felinare roșii, mi-a spus că e ceva în neregulă cu mintea europenilor. Și cînd am văzut că mai obține și locul unu – avea voce de femeie sau de bărbat? – doar pentru faptul că era Femeia cu barbă, mi-a fost clar că europenii au luat-o razna. Nu știu, poate sunt eu învechit, poate nu mai corespund vremurilor, dar de întrebat tot mă întreb și vă întreb: 
E concursul Eurovision un iarmaroc, unde poate fi văzută Femeia cu barbă?!"

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Ofer tratament gratuit cu perfuzii în cap fanilor filmului Parasite