Aveam sau nu dreptate cu recrutarea?

Eu zic că aveam. Articolul scris în urmă cu 3 zile a avut peste 1.300 de vizualizări până în acest moment și sper că a liniștit multă lume. Mircea Dușa, ministrul apărării, s-a dat azi pe TV, declarând că nu există nicio acțiune de mobilizare a rezerviștilor sau de recrutare a tinerilor. El a negat astfel zvonurile privind reluarea stagiului militar obligatoriu (sursa). Bine, de regulă n-ar trebui să ne bazăm pe ce spune papagalul ăsta, dar de data eu zic să-l credem pe cuvânt.

M-am trezit și cu unele înjurături în urma articolului la care fac referire mai sus. E normal. Pe unele le-am publicat, pe altele nu avea sens s-o fac. Cu cât un articol este mai viral și cu cât subiectul e mai sensibil, șansele ca diverși babuini să te ia la "blagoslovit" cresc exponențial. Ca de obicei, lumea s-a turat prea repede pe un non-subiect, pentru că nu se pune problema ca un civil să fie trimis pe front cu pușca în mână, ca pe vremuri. Eu doar am subliniat manipularea ordinară din presă (pentru asta aș închide ziare și aș amenda jurnaliști) și totodată am pledat pentru renunțarea la aerele patriotarde care-i scaldă în ridicol pe demagogii ce se pretează la așa ceva din spatele unei tastaturi.

Nu trebuie să fii "analist politic și militar", precum soldățelul devotat (varanului) Răducu Tudor și nici să ai o cultură impresionantă ca să-ți dai seama că, în secolul 21, o țară membră NATO nu-și mai cheamă sub arme civilii care nici măcar nu știu să țină un pușcoci în mână, iar o nație ca Rusia, dacă ne-ar lua la penis așa din scurt (pardon, dacă ne-ar declara război), ne-ar cuceri în vreo două zile. Cine, când și cum să mai mobilizeze civilii?

Ziua în care un om oarecare ca mine și ca tine va fi trimis la luptă ar fi doar una post-apocaliptică. Dacă prin absurd s-ar ajunge la așa ceva, înseamnă că deja suntem futuți bine de tot sau urmează să fim, iar recrutarea, mobilizarea și lupta în sine nici n-ar mai reprezenta cea mai stringentă problemă.

Pace tuturor, fiilor!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?