Anouk: Soția nimănui, 17 ani mai târziu

O mai știți pe solista cu tupeu și atitudine din Olanda? Acum câteva săptămâni am dat iar peste ea, accidental. Credeam că s-a băgat la cutie dar nici vorbă. Anouk a scos album după album și nici în plan personal nu a stat degeaba: așteaptă al 5-lea copil de la al 3-lea bărbat. Nu-i rău! Dar în primul rând contează faptul că le zice de numa'.

Chiar și acum, după mulți ani, când iau chitara în brațe să zdrăngăn aiurea, printre riff-urile mele preferate este cel din Nobody's Wife, una dintre cele mai puternice piese statement din ultimii 20 de ani. La vremea lor mi-au plăcut și celebrele Sacrifice, It's So Hard, R U Kiddin' Me sau Michel (pe asta o ador chiar), dar până acum nu luasem la puricat toată discografia. Ceea ce am făcut însă recent, rămânând foarte plăcut impresionat. Anouk e susținută atât de o voce foarte faină, cât și de o super trupă. Chitariștii ei m-au cucerit, fie că vorbim de lead electric guitar sau de partea acustică. Avem balade super mișto, ritm, rock. Avem atitudine și personalitate.

Singurele albume de studio care nu m-au atins cu nimic au fost ultimele două, apărute în 2011 și în 2013. Aici Anouk a abordat un cu totul alt stil. Deloc de condamnat, e o mișcare îndrăzneață, doar că pe mine nu m-au prins. În martie anul acesta a scos un album live simfonic, că asta e moda dară. De altfel Anouk a lansat, pe lângă cele 8 albume de studio, și 4 albume live, dintre care vi-l recomand pe cel din 2008, Live at Gelredome. Și pentru că tot urmează finala Eurovision, să menționăm că anul trecut a concurat și Anouk, terminând pe locul 9.

Închei cu recomandări punctuale din categoria "melodii Anouk foarte mișto pe care abia acum le-am descoperit".

Time Is a Jailer (de pe primul album)

Make It Rain (live at Gelredome) - asta sună super pe acustică, în open chords (poate îi trag un cover)

If You Were Mine (live at Gelredome) - great piano theme

Falling Sun (dacă nu mă înșel ăsta-i live in Rotterdam from Anouk is Alive CD) - great acoustic guitar theme (aduce cu U2 - One)

One Word (live in Rotterdam)

Wigger (live at Symphonica in Rosso)

Și hai s-o încheiem rock:Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"