Prin ce filme mai joacă feblețile mele

O să încep cu Marion Cotillard. Tocmai am văzut-o în The Immigrant și-n Blood Ties. Ambele au acțiunea plasată în urmă cu câteva decenii. Am început să dau note pe IMDb, așa că o să vi le spun și vouă. The Immigrant a primit 7 din partea mea, pentru felul în care a redat parfumul New York-ului anilor '20, pentru Marion și Joaquin Phoenix, pentru Ellis & Liberty Islands și pentru visul american.

Dacă nu ai stat vreodată la picioarele doamnei cu făclia nu poți înțelege fabulosul sentiment care te copleșește acolo. Mai mult decât atât, e reconfortant să-l vezi pe Joaquin și în roluri "normale", că prea jucase în chestii ciudățele.

E bunuț și Blood Ties, dar i-am dat doar nota 6. Marion are un rol mai subțire în filmul ăsta. Distribuția e foarte tare: Clive Owen, James Caan, Mila Kunis (parcă nu mai mi se pare așa piesă în ultima vreme), Zoe Saldana și interesantul belgian Matthias Schoenaerts, care făcuse cuplu cu Marion în De rouille et d'os.

Rămânem la capitolul thrillers de epocă. Bad Country nu prezintă nicio feblețe de-a mea și m-a pierdut destul de repede (dar nu din motivul ăsta!). Nota 5.

Mergem acum la Jessica Biel, pe care am văzut-o în The Truth About Emanuel. Arăta foarte bine, întinerită un pic parcă. M-am bucurat că filmul nu e fost chiar previzibil. Oricum, e de nota 6, nu de mai mult.

Better Living Through Chemistry e un fel de comedioară sexy cu Olivia Wilde și Michelle Monaghan. Surprinzător, în acest film o prefer pe Olivia, poate pentru că Michelle joacă rol de nesuferită. I-am dat nota 6.

Inside Llewyn Davis m-a surprins plăcut. Inițial nu prea aveam chef să-l văd. Filmul a fost nominalizat la două premii Oscar și îl recomand celor pasionați de folk, acoustic rock sau pur și simplu de orașul New York. În cazul în care vă întrebați, Carey Mulligan nu o febelețe de-a mea, e prea fadă și cumințică. Nota 7 pentru film. M-a și amuzat pe alocuri.

Închei cu Jeune & jolie, o altă surpriză plăcută. Mă refer atât la filmul în sine cât și la domnișoara Marine Vacth, o posibilă viitoare feblețe. Foarte mișto a jucat. În urmă cu mai multe săptămâni am mai menționat acest film aici pe blog, deși la acel moment nu-l văzusem integral. Știam doar că are scene mișto de sex. Mai mișto ca-n Nymphofuckin'maniac-ul ăla pretențios. Nota 7.


V-am pupat. Weekend fain.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Pentru cei isterizați de noul virus