Oferta cinefilă pentru vacanța de Paște

Începem cu două filme cu Guy Pearce, acest Brad Pitt (seamănă, ați remarcat?) mai puțin cocalar. Un fragil și interesant Mr. Pearce poate fi urmărit atât în Hateship Loveship (alături de o Kristen Wiig pe care de data asta o remarc și pentru prestația actoricească), cât și în Breathe In.

cinegarage.com
Primul film mi-a oferit ocazia să le revăd pe două dintre foarte promițătoarele actrițe ale momentului: Hailee Steinfeld (o știți din True Grit-ul fraților Coen) și Sami Gayle, pe care o remarcasem în urmă cu doi ani alături de Adrien Brody în Detachment. Nick Nolte este un alt nume greu în distribuție. I-am dat un 7 heitșipului și un 6 brizinului, în acest din urmă film remarcând-o pe Felicity Jones, o britanică miștocuță. Am dat peste ea și în The Invisible Woman, dar n-am avut răbdare să urmăresc acest film, deși e pe bază de Charles Dickens (astă-toamnă am vizitat muzeul londonez care-i poartă numele; iată biroul la care a scris Marile Speranțe). 

Vă recomand și Labor Day, un film care m-a surprins de mai multe ori și pe care l-am digerat foarte bine (nota 7), în ciuda momentelor abstracte de genul Lars von Trier. Un film bun este și A Thousand Times Good Night, cu Juliette Binoche. Tobarul lui U2, Larry Mullen Jr., apare în vreo trei scene. E deja al doilea film în care-l văd. Juliette joacă rolul unui fotograf care-și riscă viața și relația cu familia în cele mai fierbinți zone de conflict de pe glob. Îi dau un 7 și ăstuia.

Încheiem cu două filme în care apar românce. Olimpia Melinte joacă în Caníbal și nu o face deloc rău. Avem aici un thriller spaniol, exact în stilul oarecum bizar și dur pe alocuri cu care acești muchachos ne-au obișnuit. Pe scurt: un respectabil croitor din Granada omoară mujeres, pe care apoi le tranșează, își umple frigiderul cu ele, iar într-un final le papă. Nota 6, asta pentru că nu au fost atât de gustoase.

Amigos, am văzut-o și eu abia acum pe această Mădălina Ghenea, cea care frânge inimile bărbaților de la Hollywood. Hm, ok, e o bunăciune și cam atât. Nu mi se pare mai specială ca altele. În Dom Hemingway am dat peste ea, un film pe care nu-l recomand fetelor, deși îl are pe Jude Law în rolul principal. Trust me, ladies, nu o să vă placă Jude în filmul ăsta. Și nici filmul în sine nu știu dacă o să vă intre bine. E în stilul lui Tarantino; pe mine m-a amuzat pe alocuri. Nota 6.

Filme cu Isus n-am în ofertă.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Există și părți bune în toată nebunia asta generată de virus

Apropo de argumentul ăla "e mult mai grav ca gripa sezonieră"