O fetiță salvează maidanezi și se pare c-o face pe bune

Adică nu doar din click-uri pe Facebook. Da, apreciez asta, deși poate unii dintre voi vor fi surprinși, știind cum mă poziționez față de subiectul ăsta. Dar eu am spus-o foarte clar: nu am o satisfacție din moartea maidanezilor. Nu-s sadic, ci doar cerebral. Atâta vreme cât câinii dispar de pe străzi și sunt gestionați din banii iubitorilor de animale, nicidecum de la buget, totul e perfect. Ei bine, asta face această fetiță, sprijinită de familia ei care sare cu banul pentru găzduire, vaccinuri, chipuri etc. Apoi se ocupă de adopții, conform unui articol apărut pe reuters.com

Din câte înțeleg, câinii sunt adoptați în special de străini. E drept, fetița este exagerată și trăiește într-o lume idilică, având pretenția ca maidanezii adoptați să stea în puf, bot în bot cu noul proprietar, nicidecum în coteț la curte. Cică e întrebare de baraj la interviu. Lol! E problema ei, nu poți face pișu-n banii familiei ei. Măcar de-ar adopta lumea câinii ăia și de-ar avea grijă de ei, chiar și la curte, dar acum să avem pretenția să transformăm toate javrele în animăluțe pufoase care să doarmă în pat cu noi e deja prea mult. E copil, n-ai ce să-i ceri. Aici părinții sunt de vină că nu-i explică una alta. De exemplu, fetița asta nu e de acord nici cu adăposturile aglomerate. Cică asta reprezintă exterminare în masă. Să te audă ăl de sus! Păi să le facă tuturor adăposturi de lux atunci, pe banii lor, că văd că au cu ce.

Aș putea să mă iau și de avatarul cretin pe care-l are fetița, avatar abordat de altfel de multe cuțofile, pe ideea "hai să ne punem poza asta de profil ca să creadă toți străinii că noi aici schinguim mâțe din plăcere sadică și spânzurăm maidanezi de coaie prin copaci". Dar repet: nu ai ce să-i ceri unui copil de 13 ani. Bine măcar că se ocupă cineva de maidanezii ăștia, chit că această desfășurare de forțe ar fi demnă de o cauză mai bună. Sunt banii lor, e dileala lor.

Îmi doresc să facă treabă bună, să nu returneze câini pe străzi și să nu-și bată joc de banii oamenilor, că doar văd acolo în profilul Facebook ceva conturi pentru donații. Dacă e așa, bravo, deși nu rezonăm pe unele planuri. Ideea de bază este asta: câinii nu au ce căuta pe străzi, iar adăpostirea lor nu trebuie să se facă decât pe banii ălora care nu-i vor morți. La asta se rezumă totul când vorbim de animale 100% dăunătoare și periculoase, aflate în exces. În rest, că-i adoptă baba nebună de la doi, cuțofila părăsită de bărbați de la patru, asiaticii ca să-i pună la grătar, vest-europenii pentru a-i linge-n dos ca Bardot sau pur și simplu familia asta de oameni fără preocupări și cu prea mulți bani, contează prea puțin.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"