Joe

Era timpul ca Nicolas Cage să facă din nou un rol interesant. Noroc cu Joe, un film aparent simplu care însă te bântuie de la început la final. Nu prea îți dai seama dacă e thriller sau dramă, dar nici nu contează. Mare atenție pe viitor la puștiul Tye Sheridan, care pentru acest rol a primit premiul Marcello Mastroianni la Festivalul de Film de la Veneția. Nota 7 pentru Joe, 8 pentru Cage și 9 pentru Sheridan. Uitați-vă la film, o să vă placă, deși poate nu o să vă dați seama de ce.

Pe Cage tocmai l-am văzut și în thriller-ul cu mafioți ruși Tokarev, dar ăsta primește doar un 5. Ar fi fost culmea să facă două filme bune la rând. Tot în stilul Joe, dacă ne raportăm la cadrul în care este tras și la acei hillbillies ce-l populează, este și Wicked Blood, cu Abigail Breslin. Și dânsa joacă în filme tot mai slabisime de asemenea. Nota 5. Încheiem cu Enemy-ul lui Jake Gyllenhaal, un film din categoria "Fuck me / What the fuck was that?"; este unul dintre cele mai bizare pe care le-am văzut în ultimii ani. Dacă țineți morțiș să-l vedeți iar la final nu veți fi înțeles nimic, citiți cronicile de pe IMDb, pentru că explică unii pe acolo. Prea aiuristic și pretențios: nota 5.

Personajul săptămânii rămâne Joe. Apropo, este strigat de câteva ori în film "Hey, Joe" și poate că asta-i o trimitere către celebra piesă pe care a cântat-o și Hendrix (nope, nu el a compus-o).Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

London Lockdown #1

Ceva bun pe bază de Corona