Inocenții

Prieteni, cum naiba avem justiția asta de toată jena? Păi chiar așa, să ancheteze, aresteze și condamne exclusiv inocenți? Vă dați seama că sistemul e la pământ și dă numai gherle, bătându-și joc de viețile unor nevinovați? Păi eu mă uit la toți ăștia care sunt săltați și toți (bă, da' toți, fără excepție) susțin că n-au făcut nimic ilegal. 

Ați văzut voi vreunu' care să admită că a comis-o? Există pușcăriabil atât de sincer și decent încât să spună "Da, m-ați prins, sunt vinovat și voi plăti"? Dar să nu fim naivi, așa că reformulez: arată vreunu' măcar o urmă de bun simț prin simplul fapt că refuză să comenteze? De și-ar ține dracului gura, s-o bage p'aia cu no comment. Sau sunt naiv sperând chiar și la asta?

"E dosar politic! Am fost lucrat! E o neînțelegere! Îmi voi demonstra nevinovăția! Am conștiința curată!"

Să mori tu? Chestii de genul ăsta auzim întotdeauna când apar mascații pe la escrocii ăștia. Nici măcar unul, în ceasul al 12-lea, nu e în stare să admită chiar și tacit că a furat, că e corupt, că a făcut trafic de influență. Te sfidează până în ultima clipă, te iau de prost. Altă variantă chiar nu e. Doar dacă nu cumva chiar sunt inocenți cu toții, sărăcuții, iar justiția română are la bază doar retarzi, care se prezintă beți și drogați la muncă. 

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Pentru cei isterizați de noul virus