Dreptul de vot nu ar trebui să fie universal

Da, eu cred asta cu tărie, din simplul motiv că există atât de mulți inculți și needucați, atât de multă prostime, încât această mare masă nu ar trebui să aibă un cuvânt de spus în privința votului. Și poate că ăștia ar trebui banați și în alte zone, cum ar fi accesul la internet, dar nu intru în detalii. Revenim la îngrădirea dreptului de vot: asta le-ar prinde bine chiar lor, proștilor, dacă ăia cu mansarda mai bine mobilată ar decide pentru ei. În schimb, dacă decide prostul, e rău pentru toată lumea. 

Acest subiect a fost dezbătut anul trecut de un blogger. El se referea doar la dreptul de vot asupra constituției, aducând ca argument faptul că numai persoanele cu un anumit intelect și cu o anumită pregătire juridică ar fi îndreptățite să voteze pro sau contra unei noi constituții, idee cu care sunt total de acord. Nu orice gibon sau orice ignorant poate decide în astfel de privințe. Eu n-aș avea nimic împotrivă dacă mi s-ar îngrădi acest drept de vot. Însă ideea din acest articol e mai largă: personal aș interzice total dreptul de vot unor anumite persoane, indiferent de tipul de vot despre care vorbim: alegeri generale, locale, prezidențiale, supunem noua constituție la vot, decidem rezultatul vreunui referendum, etc.

Hai să zicem așa: nu ai bacu' luat? Nici nu se pune problema să votezi vreodată în viața asta. Ai luat bacu'? În regulă, dar insuficient. Pentru a dobândi carnetul de votant ia dă mătăluță un test de cultură generală și altul de inteligență. Nimic complicat, doar chestii banale, de bun simț. De mare bun simț. Și n-ar trebui să iei punctaj maxim, dar măcar un 25-30% să scoți. Să delimităm acea masă de prostie care chiar pute: prostia cruntă. Altfel, dacă tu ești ultimul nătâng și nu știi nici măcar pe ce planetă viețuiești (literalmente), cum căcat să ai o putere de decizie egală cu a mea? Pe bune, cum? Democrația nu e pentru toată lumea. Sau nu ar trebui să fie. Fuck drepturile omului și chiar pe Thomas Jefferson la o adică. Iată de ce:

Imaginați-vă numa' cum votează aceste obiecte pământene greu identificabile din clipul de mai jos. Ne mai mirăm că Ponta va ieși președinte sau că Diaconu poate ajunge în Parlamentul European?Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Despre reportajul Recorder intitulat "Nu e nimeni acasă"