Wednesday, 30 April 2014

Cluj: Revederea

Au trecut aproape 2 ani de când părăseam Clujul în trombă și nu mai priveam înapoi, așa că era cazul să-l vizitez din nou. Prin urmare tocmai am petrecut două zile și două nopți în oraș și pot spune că l-am regăsit cel puțin la fel de frumos pe cât îl știam. Parcă s-au înmulțit cafenelele și terasele, nu că n-ar fi fost deja destule. Prietenii m-au primit cu drag și nostalgia a fost la ea acasă. Clujul rămâne de departe marea mea iubire din punct de vedere citadin autohton.

Ioi, frumos oraș! O s-o spun la infinit. Era curat, parcul Central strălucea, iarba era tunsă, iar apa lacului a rămas la fel de limpede. Am stat la Hotel Beyfin, pe care îl recomand din toate punctele de vedere, dar mai ales pentru faptul că-i în buricul târgului. Bașca superba terasă de pe acoperiș! Dacă nu mă credeți pe cuvânt am poze mai jos.

Un fidel cititor al acestui blog mi-a spus recent că nu consideră acest capitol definitiv încheiat. Nu știu ce să zic. Totul e posibil, că așa-i viața. Momentan însă nu iau în calcul o revenire, cu excepția cazului în care ar exista ceva concret la (sau pentru) care să vin, nu doar orașul în sine. Cum ar fi un job serios, plătit bine. Cam slabe șansele, iar o ardeleancă focoasă n-ar mai fi suficientă. Dar măcar ca turist îmi doresc să revin curând.

So, see you sooner this time.