Cele mai frecvente greșeli făcute de femei în online dating

După ce m-am lămurit cu Tinder-ul, am început să arunc un ochi pe OkCupid. Aici interacțiunea este mai directă, nefiind nevoie să existe like reciproc pentru a putea comunica. Și-ți poți crea un profil mult mai detaliat, atât prin descrierile personale cât și prin răspunsurile la diverse întrebări, în funcție de care se face un match percentage cu orice ființă peste care dai. Una peste alta îl recomand în detrimentul aplicației Tinder (după doar câteva zile deja obținusem un date pe care l-am și consumat), dar nu despre asta vreau să vorbesc, ci despre greșelile de marketing pe care le fac las mujeres atunci când ies pe piață în online.

Știu că poate părea un articol misogin, dar nu e cazul. Sunt absolut convins că masculii comit cel puțin la fel de multe greșeli și aș paria că mai mult de jumătate dintre ei sunt niște giboni în călduri, lipsiți de masculinitate și de maniere, dar nu pot vorbi punctual despre cum agață ei pe net pentru că, straight fiind, interacționez doar cu femininas. Așadar hai să ne concentrăm pe acestea și pe ce n-ar mai trebui ele să facă pentru a atrage mai multă atenție. 

    Cât de stupizică poate fi o astfel de persoană?
    "Wow! Burj Khalifa! Baby, you're making me hard!"
  • Poza de profil. Am mai vorbit oarecum despre asta. Fotografia care te (re)prezintă pe un site de dating trebuie să-ți arate cât mai clar figura. Figura ta, nu a vreunei alte femei. Deci trebuie să fie reală, mi se rupe că tu "semeni cu aia din poză". Orice fake pierde din start și primește dismiss. Poza aia trebuie să atragă și să mă facă să dau click pe profilul tău. Nu vreau imagini abstracte, artistice sau alte aiureli. Sunt fascinat de scyscrapers, dar dacă singura ta poză de pe un site de dating este una cu Burj Khalifa, nu doar că nu te voi contacta, dar te voi considera chiar prostuță bine. Nu vreau să-ți văd cocul sau claia de păr și nici ceafa (am remarcat că e ceva fetish cu asta mai nou sau poate că respectivele sunt prea nasoale pentru a-și prezenta figura). Nu vreau să-ți văd doar jumate de față sau doar un ochi. Tu poate ai impresia că ni se va părea cool sau incitant, dar de fapt noi vom considera că sunteți nașpa. Sau vom da imediat click pe următorul profil, din care ne zâmbește cu toată figura o altă femeie. Nicio tipă frumoasă, self confident, nu-și va posta o astfel de poză abstractă. O altă prostie tipic feminină este poza de grup, alături de alte tipese: crede-mă că nu vreau să ghicesc cine ești. Iar ochelarii de soare se acceptă doar dacă ai și alte poze în care nu ai ochelari. Astfel ajungem la:

  • Alte fotografii. Ca și în cazul pozei de profil, orice altă imagine pe care o postezi pe un site de lugu lugu e musai să fie cu tine și numai cu tine. Pe nimeni nu interesează câinele sau pisica ta, ex-ul tău (!), nici chiar copilul tău dacă ai vreunul, un apus superb pe o plajă sau o poză în care schiezi și în care nu se înțelege nimic din fizicul tău din cauza costumului. Suntem aici pentru dating și pentru mating, nu pentru artă sau sporturi extreme! Trebuie să ne facem o idee despre cum arătați pentru că da, atracția fizică este primul lucru care contează. Oricine susține altceva este fie un nasol complexat, fie un pretențios flatulent. Iat-o pe această ființă: din 7 profile pics, asta e singura în care-și arată cât de cât fața. De ce? Pentru că are bârna prea mare, e clar. Oare câți bărbați vor fi interesați s-o abordeze? Sau câți se vor păcăli după ce o vor aborda? În spiritul aceluiași principiu: dacă ești grăsuță, lasă să se vadă asta. Da, las-o la vedere. Degeaba postezi 3 poze în care arăți decent; la un moment dat cel cu care interacțíonezi tot se va prinde că ești supraponderală (sau că ai nasul prea mare sau mai știu eu ce imperfecțiune care omoară pasiunea) și e mai bine să știe asta din start, decât să i se taie total când vă întâlniți. Câștigați timp și evitați situațiile penibile. Desigur, asta dacă vrei să duci flirtul din online în viața reală. Dacă însă te interesează doar un mic wanking făcut acasă în intimitate, în timp ce-ți păcălești eul că ești și tu dorită și incitantă, atunci e ok. 

  • Nickname-ul. Adică pseudonimul. Alege unul cât mai catchy, eventual un nume (e ok dacă nu-i numele tău). Evită stupizeniile și chestiile penibile. De exemplu, dacă ești și urâțică și rotofee e penibil să te numești devilschoice. Are dracul gusturi mai bune, tind să cred. Evită și banalitățile cum ar fi justme024. Of course it's just you, silly. 

Use punctuation! Learn grammar!  And sure, buy that brain!
 And...nevermind...
  • Prezentarea. Fă-o 100% reală, naturală, eventual funny (sau witty, că văd că e la modă termenul). Și concisă! Subliniez: concisă. Sunt multe femei care scriu romane pe care niciun bărbat nu are răbdare să le citească. Apoi suntem acuzați de superficialitate. Păi lăsați-ne să vă descoperim noi pe parcurs, din conversație, din interacțiune, lăsați-ne să tragem singuri concluziile. Nu te chinui să impresionezi în prezentare, efectul este exact pe dos. Prezentarea trebuie doar să ne incite să descoperim mai mult și să ofere acele puncte de sprijin de la care poate pleca o conversație. Dacă văd "k" în loc de "ca" te consider o piți și dau next. Mare atenție la erorile gramaticale și la typos: sunt la fel de penibile, atât în engleză cât și în română. Și un mare turn off pentru un tip de nivel mediu, nu zic mai mult. 90% dintre prezentările româncelor făcute în engleză conțin minim o greșeală. E jale mare, sincer. Lasă citatele și frazele stindard, copiate de pe net. Astea-s pentru impresionat pulifricii. Sunt ca un slogan electoral care poluează vizual dintr-un afiș, căruia doar votanții ușor impresionabili îi dau atenție. Mai bine fă-mă pe mine să găsesc un citat care te reprezintă, după ce te voi fi cunoscut cât de cât. 

  • Lasă ipocrizia și contradicțiile acasă. Dacă tu ai poze în care îți expui nonșalant și provocator țâțele, fundulețul și piciorușele, nu băga texte de genul "Dă-mi mesaj doar dacă te atrage personalitatea mea copleșitoare" și nu te arăta oripilată dacă bărbații te abordează mai hardcore. Ce ai vrea să spună? "Bună, pisi, nici nu mi-au sărit sânii ăia superbi în ochi... auzi, vrei să vorbim despre Kant și despre literatura interbelică? Kant, not cunt, don't jump to conclusions!"? Și mai vreau să punctez ceva aici: multe femei specifică în profil că nu răspund unui salut simplu de tipul "hi". Așa că ar trebui să fim "more creative". Păi, pisi, dacă te-aș aborda într-un bar sau oriunde altundeva tot "hi" aș spune prima dată și cel mult m-aș prezenta. Nu aș compune o filozofie de moment doar pentru tine pentru că aș fi penibil. La fel e și în virtual. E cât se poate de ok să abordezi pe cineva printr-un simplu salut. Tu îi studiezi profilul și pozele și vezi dacă vrei să mergi mai departe cu discuția, apoi afli tu ce și cum despre omul respectiv din conversație, dar nu avea pretenția ca masculul să inventeze cine știe ce introducere inteligentă pentru că ești ușor ridicolă. Primul mesaj într-o astfel de abordare trebuie să fie cât mai scurt și cât mai firesc, pentru că acest mesaj în sine deja spune "hey, te plac și aș vrea să te cunosc". 

  • Modul de abordare. Ia-mă ușor. Don't come on too strong, unless I'm madly in love with you already. Nici nu mă băgasem bine pe site-ul ăla și am dat peste una care după trei fraze îmi dădea link-ul Facebook și numărul de telefon. Cică simțea ea că e mare conexiune între noi. Și se panica dacă treceau 5 minute fără să dau reply vreunei fraze. "Nu mai răspunzi, nu? Nu mă placi! Mă gândeam eu. Well, eu sunt aici, știi unde să mă găsești dacă vrei. Chiar cred că ne potrivim..." Deci... gizăs! Într-adevăr, n-am plăcut-o, dar tocmai din cauza acestei agresivități bizare. Makes you look desperate and freaky. La fel de important: nu face pe deșteapta dacă nu ai nicio bază pentru asta. Adică nu neapărat c-ai fi prostuță, dar nici n-am apucat bine să ne prezentăm și tu deja scapi replici ironice, de smartass, fără ca eu să-ți fi ridicat nimic la fileu în sensul ăsta. Și astfel pari penibilă. Iar chestiile de tipul mind games sunt mișto, folosite însă cu moderație și nu chiar din momentul T zero. 

Ar mai fi multe de spus, dar deja m-am lungit. În online dating există și destule femei 100% decente, cu viață personală și profesională, erotice, inteligente și tot tacâmul, dar trebuie să cauți un pic până le găsești. See you around, ladies.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?