Pompeii, prințesa și calul

Mă bătea gândul să merg la Pompeii 3D dar am renunțat după ce am citit câteva reviews. Filmul se pare că e o bătaie de joc din punct de vedere istoric, arheologic și nu numai. În vreo două cronici (una de pe IMDb și alta din The Escapist) mi-a sărit în ochi un fapt hilar care mi-a amintit un banc pe cât de sec pe atât de funny. Iată respectivul pasaj din scenariu, apoi bancul.

"Meanwhile, Senator Corvis is striking a deal with some rich guy (Jared Harris), whose daughter, Cassia (Emily Browning), falls in love with Milo ... because he kills a horse the first time they meet."

Deci sclavul gladiator din film o cucerește pe fătuca de bani gata pentru că omoară un cal. Ok. Bancul ăla suna cam așa:

Era odată o fată de împărat. Grăjdarul era subjugat de farmecul prințesei și nu știa ce să facă pentru a-i atrage atenția. Cum oare l-ar fi băgat prințesa în seamă pe el, ultimul amărăștean? 

Visând cu ochii la stele, ce s-a gândit omu' nostru: "Ce-ar fi să vopsesc calul preferat al prințesei în verde? Ea va observa calul apoi va întreba cine l-a vopsit. Voi spune "Eu, domniță, eu am vopsit calul!". Ea va aprecia originalitatea mea și curajul. Sau mă va certa, dar măcar mă va băga în seamă. Vom schimba câteva vorbe. Poate cândva ne vom plimba pe aleile domeniului și îi voi arăta frumusețea naturii. Vom deveni prieteni. Și apoi, cine știe..." 

Zis și făcut. Grăjdarul vopsește calul. A doua zi prințesa vine la grajduri și observă calul verde. Stupoare!
- Cine a vopsit acest cal?! 

Grăjdarul, cu un nod în gât, spune: 
- Eu, prințesă, eu l-am vopsit...

La care prințesa:
- Ok. Hai să ne futem!


Deci ca-n scenariul filmului Pompeii se petrec lucrurile și în bancul ăsta. Apropo, dacă totuși veți da o șansă acestui film veți avea ocazia să strigați "du bist Vesuvius ja ja ich komme" fără să se uite ăia din sală ciudat la voi și să vă trimită la cinematograful de vintage porn. Eu cred că voi merge să văd Non-Stop, cu maestrul Liam Neeson în acțiune într-un transatlantic.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)