O bețivă a murit, câinii n-au nicio treabă

S-a stabilit cauza morții femeii devorate de câini în Obor: avea o alcoolemie de 4 la mie și asta i-a venit de hac. Maidanezii au devorat-o după, deci ce mai contează? De fapt nu chiar, au început să se înfrupte din ea când încă mai trăia ("Medicii au stabilit cu certitudine că victima era în viaţă atunci când a fost atacată de animale, dar, cu toate acestea, nu s-a putut concluziona că aceasta a fost omorâtă de câini"), dar atâta vreme cât oricum urma să moară, ce ne agităm așa, nu?

Nu, cretinilor, nu ne agităm degeaba și iată de ce.

Câinii sunt încă pe stradă. Fie că au omorât-o ei pe nefericita aia sau doar au gustat puțin din ea e aproape la fel de grotesc. De fapt este diferența dintre mega-ultra-grotesc ("în România anului 2014 încă mai avem oameni omorâți sau mutilați de câini") și doar ultra-grotesc ("câinii au mâncat-o după ce murise deja"). Înțeleg că ASPA a săltat vreo 10 câini din zonă, deci haitele încă sunt prezente, la 6 luni de la tragedia care a oripilat țara. Atunci v-am spus că nu mai scriu pe temă și că nimic nu se va schimba. Momentan concluzionez că am avut dreptate.

Și de ce am dreptate? Deși jur pe maica precistă că aș vrea să n-am! Pentru că atât realitatea din stradă îmi confirmă spusele cât și cifrele avansate de (i)responsabili. Prea puțini câini trimiși la culcare, prea multe adopții dubioase și cu siguranță prea multe abandonuri ca o consecință a lor. Asociațiile de tipul Laba-Laba și cuțofilele miloase vor "adopta" mereu câini pentru a le da drumul pe stradă. Păi numai femeia asta care a murit cică ar fi adoptat 110 de câini de-a lungul vieții. O sută zece, mânca-le-aş cozile! Nu s-a sesizat nimeni? N-a realizat nimeni că îi adoptă doar ca să le dea drumul? Că doar nu le construise un adăpost pentru a-i ține pe toți în condiții high life!

Și mai trebuie subliniat un aspect foarte important: câinii care s-au înfruptat din femeia aia erau adoptați, adică aflați în responsabilitatea unor ONG-uri. Cuțu-Cuțu, fi-v-ar starea a dracului de nenorociți, ce aveți de spus pe tema asta? Ce caută câinii pe care i-ați adoptat liberi pe stradă?

Vă dați seama că într-o societate normală ăștia și alții ca ei ar fi beliți bine de tot, nu?

Ei bine, la noi n-ai să vezi. Am tot spus-o și, repet, aș vrea să mă înșel. Vor mai fi cazuri similare, care ne vor oripila, dar și incidente "minore", cum ar fi cele zeci de mii de mușcături pe care le suferă bucureștenii într-un an, corurile de lătrături, căcații de pe străzi și imaginea de ultimii oameni pe care o avem cu javrele astea printre noi. Pentru că noi iubim câinii și banii pe care îi facem de pe urma lor, nicidecum oamenii.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

London Lockdown #1

Ceva bun pe bază de Corona