MH370: Incompetența guvernului malaezian pare a fi pur românească

Așadar au găsit avionul. De fapt nu, l-au găsit pe dracu'. S-au prins ei cumva, "beyond any reasonable doubt", că avionul a picat undeva în sudul Oceanului Indian, pe baza analizei "unor date din satelit". Înțeleg că un obiect zburător ce părea a fi MH370 a dispărut (yet again) de pe radare, sateliți și din globurile de cristal undeva deasupra Oceanului Indian, pe o traiectorie total opusă și foarte îndepărtată rutei pe care trebuia să se situeze (Kuala Lumpur - Beijing) și deși nu s-a găsit nici măcar un ciob sau vreo rotiță a măgăoaiei de avion, s-a concluzionat că acesta s-a prăbușit și că toți au murit.

Băi, nu zic nu. E cea mai probabilă variantă. 99% așa s-a întâmplat. De ce și cum poate nu vom afla prea curând. Sau nu vom afla vreodată. Dar atâta vreme cât nu există cu adevărat o dovadă fizică, palpabilă, de necontestat că avionul ăla e oale și ulcele pe fundul oceanului, mi se pare lamentabil și chiar grotesc să-i declari morți pe toți acei 239 de oameni. Asta sună așa la modul "Ducă-se pe penis avionul ăla, că oricum nu-l găsim, cheltuim sume mari de bani căutându-l și părem niște papagali, prezentându-ne cu nimic la aceste conferințe de presă, în fața rudelor celor dispăruți și presei internaționale. Hai să-l declarăm prăbușit și cu asta basta. Dar înainte de asta hai să fim nobili și să anunțăm familiile în particular, adică prin sms. Sau pe WhatsApp, dacă au aplicația."

Așa ceva? Sună toată treaba asta cam românește sau nu? Parcă-i și vedem pe ăia de la ISU căutând avioane picate prin munți. Impotență și amatorism, cam așa aș caracteriza felul în care asiaticii ăștia au gestionat situația. Nu mă lansez în teorii ale conspirației pentru că n-am o bază pentru asta. Cred doar că e posibil orice.


Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

London Lockdown #1

Ceva bun pe bază de Corona