Cât am rezistat la Nymphomaniac

Păi la primul număr 14 minute și 50 de secunde (până a zis actrița principală "Are you bored?", iar mie îmi venea să urlu "DA"!), iar la al doilea doar un minut jumate. Știu, de regulă e invers. Băi, nebunaticilor, la filme mă refer, desigur, adică la Nymphomaniac vol. I și II. Serios, atât a durat răbdarea mea. Un sfert de oră pentru ambele volume. Ce pretenții să am de la von Trier?

I-am recunoscut stilul și mi-am dat seama că nu avea rost să-mi pierd vremea. Am mai vorbit despre o creație pseudo-cultă de-a sa, un pârț ce se dorea profund dar s-a dovedit a fi un bullshit extrem de plictisitor, numit Melancholia. Ăsta-i omul, ăsta-i stilul, n-ai ce să faci. 

Aceste două filme Nymphomaniac reprezintă doar o altă masturbare cinefilă a la Terrence Malick. Legat de partea sexuală, nu vă așteptați la nimic spectaculos. Găsiți scene de softcore sex mult mai mișto în filme ca 9 Songs (deși ăsta e cam hardcore), Jeune & jolie sau La vie d'Adèle, despre care v-am povestit recent. Posterele de promovare sunt doar marketing, nimic altceva. Nu au nicio legătură cu scenele din film. Dar trebuie să recunoaștem că madam Connie Nielsen se prezintă superb.
Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

London Lockdown #1

Ceva bun pe bază de Corona