Friday, 14 March 2014

Cât am rezistat la Nymphomaniac

Păi la primul număr 14 minute și 50 de secunde (până a zis actrița principală "Are you bored?", iar mie îmi venea să urlu "DA"!), iar la al doilea doar un minut jumate. Știu, de regulă e invers. Băi, nebunaticilor, la filme mă refer, desigur, adică la Nymphomaniac vol. I și II. Serios, atât a durat răbdarea mea. Un sfert de oră pentru ambele volume. Ce pretenții să am de la von Trier?

I-am recunoscut stilul și mi-am dat seama că nu avea rost să-mi pierd vremea. Am mai vorbit despre o creație pseudo-cultă de-a sa, un pârț ce se dorea profund dar s-a dovedit a fi un bullshit extrem de plictisitor, numit Melancholia. Ăsta-i omul, ăsta-i stilul, n-ai ce să faci. 

Aceste două filme Nymphomaniac reprezintă doar o altă masturbare cinefilă a la Terrence Malick. Legat de partea sexuală, nu vă așteptați la nimic spectaculos. Găsiți scene de softcore sex mult mai mișto în filme ca 9 Songs (deși ăsta e cam hardcore), Jeune & jolie sau La vie d'Adèle, despre care v-am povestit recent. Posterele de promovare sunt doar marketing, nimic altceva. Nu au nicio legătură cu scenele din film. Dar trebuie să recunoaștem că madam Connie Nielsen se prezintă superb.