Tinder vs. DOWN (sau cât de mult contează să fii bun cu degetele)

Vorbim despre două aplicații de sex/dating. Ambele sunt disponibile atât pentru iOS cât și pentru Android (links: Tinder & DOWN). Despre Tinder am mai vorbit; DOWN în schimb este noua versiune (sau versiunea pentru smartphone) a acelui Bang with Friends de pe Facebook. Iată cam care sunt diferențele dintre cele două aplicații.

Tinder scanează persoanele aflate pe o rază X (maxim 100 km), situate între limitele de vârstă alese de tine. DOWN scanează doar prietenii tăi de pe Facebook (ceea ce este un pic, hm, cam direct) sau (subliniez "sau" - nu poți folosi ambele opțiuni simultan) prietenii prietenilor (ceea ce-i mai ok). Deci nu ține cont de distanță sau de limite de vârstă, ci doar de cum sunteți conectați pe Facebook.

Tinder îți arată și paginile la care amândoi ați dat like, DOWN prezintă în schimb doar poze. Și îți spune ce prieteni comuni aveți (asta face și Tinder dacă e cazul).

Îți poți alege poza de profil la Tinder (și orice poză pentru setul de 6 cu care te prezințí pe piață, dintre toate pozele cu tine de pe Facebook). DOWN însă nu-ți permite să-ți modifici poza de profil. Sau nu m-am prins eu cum se face.

DOWN are un feature numit Daily Picks, unde îți prezintă propunerile zilei (lol). Un fel de "fetele de la pagina 5". Tinder nu are așa ceva.

Eh, acum vine chestia cea mai interesantă. Am păstrat-o la final. Spre deosebire de Tinder, unde ai doar două opțiuni (like sau next), DOWN e mai explicit. Poți alege între GET DATE (swipe your finger up), GET DOWN (swipe down), NEXT (swipe left) sau chiar poți reveni la profilul anterior (swipe right).

Așadar, dacă îți place ce vezi, ai două opțiuni. Poți spune "Cre'că voi fi și mâine interesat de tine. Ieșim la un date?" sau "Ființă, te-aș sexui numa', adică m-aș cam duce down pe tine". Proceed with caution though! Degețelul ăla nătăfleț cu care te rupi în suaipuri pe mutrițe alunecă în moduri misterioase. Eu deja am dat rateuri, mai exact mă ofeream pentru bang sau dating în loc să dau next. Asta e, am incitat degeaba niște femininas. Cine știe, poate unii iau treaba asta cu degetul ca pe un antrenament pentru ce va urma.

Ca element comun, să spunem faptul că ambele drăcovenii îți respectă intimitatea și nu anunță pe nimeni de intențiile tale decât dacă sentimentul, adică swipe-ul, e reciproc. Doar atunci sunteți puși în contact și vă puteți conversa.

Cam așa stă treaba cu aplicațiile astea. Te poți și amuza cu ele. De exemplu dai pe Tinder peste tipese care au poze cu pisici, cu o plajă pustie sau au mufele acoperite, deși ele teoretic sunt la agățat. Sau și mai tare: au poze cu prietenul. E clar: fie și-au pus aplicația la mișto, fie sunt proaste.

Dacă n-am fost prea explicit, puteți citi și articol ăsta. Happy hunting!

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

London Lockdown #1

Ceva bun pe bază de Corona