Oscar's Weekend: Pronosticuri și preferințe

Am văzut și Nebraska până la urmă, singurul film dintre cele nouă propuse la categoria Best Picture la care nu mă uitasem. E ultimul din lista asta și la propriu și la figurat, aș spune, pentru că nu m-a impresionat mai deloc: e monoton, are un personaj principal fad și enervant și un soundtrack "moartea pasiunii".

Acum hai să jucăm un pic la pariuri (ultima oară când am făcut asta aici pe blog am nimerit 7 din 11):

Best Picture: Va câștiga 12 Years a Slave. Aș fi preferat Gravity (dar n-are cum să ia premiul ăsta), Dallas Buyers Club sau The Wolf of Wall Street.

Actor in a Leading Role: Va câștiga Matthew McConaughey și da, vreau ca el să câștige, după cum am spus-o chiar înainte să fie nominalizat.

Actress in a Leading Role: Va câștiga Cate Blanchett și presupun că, dată fiind oferta, chiar merită. Parcă aș fi ținut cu Sandra Bullock, but yet again, nu prea poți lua un astfel de Oscar cu un S.F.. Meryl Streep are destule, așa că poate sta o tură.

Actor in a Supporting Role: Va câștiga Jared Leto și-l voi aplauda pentru asta.

Actress in a Supporting Role: Va câștiga (oarecum nemeritat) Jennifer Lawrence. Da, spun nemeritat, dar n-am o preferință anume aici. Dacă tot am început articolul ăsta cu Nebraska, trebuie menționat că June Squibb face un rol foarte bun, la ai ei 84 de ani! Op'zeciș'patru, prieteni. Și nici măcar nu e cel mai în vârstă actor care primește o nominalizare Oscar.

Directing: Aici recunosc că n-am ochiul format. Probabil că va câștiga Alfonso Cuarón pentru Gravity.

Writing (adapted screenplay, adică scris după o piesă de teatru/carte/film anterior, etc): 12 Years a Slave va câștiga, deși eu țin cu Before Midnight, desigur.

Writing (original screenplay): American Hustle îl ia pe ăsta. Eu țin cu Dallas Buyers Club.

Cinematography: Câștigă Gravity, altfel mai bine ne luăm jucăriile și plecăm acasă.

Visual Effects: Gravity și atât.

Costume Design: American Hustle. Sau ăla cu sclavia. Mi-e indiferent.

Cam astea-s premiile care contează. Vorbim după să vedem dacă de data asta am nimerit mai mult de 7. Festivitatea va fi transmisă în direct de HBO, în noaptea dintre duminică și luni.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Despre noile albume Byron și Kumm (altfel spus: Așa Da - Așa Nu)