Cum să strângi un milion de like-uri într-o săptămână

Păi e foarte simplu. Aveți aici toate detaliile. Se dă un băiețel cu ceva dizabilitate, care n-are prieteni. Vine ziua lui, așa că îi faci o pagină Facebook unde cerșești niște urări de la necunoscuți. Dau niște televiziuni peste tine care decid să-ți facă reclamă și cazul e rezolvat. Asta e pagina despre care vorbim. Copilul e într-atât de vedetă încât a apărut deja (se pare) și o pagină fake care imită originalul, unde sufletiștii naivi și săritorii din mouse deja îi urează toate cele! Minunat.

Morala? Concluzia?

1. Sunt frustrat. De câțiva ani administrez două pagini Facebook, care promovează chestii concrete. Și mișto. Una are doar 400+ likes, în timpe ce cealaltă are doar 100+ likes. Iar tanti asta a strâns peste 1.000.000 în doar o săptămână, pe o pagină unde lumea intră să ureze La Mulți Ani unui necunoscut. Un milion de like-uri, fraților! Într-o săptămână. E clar că nu știu să mă vând, iar acum sunt ironic doar cu mine însumi.

2. Sunt dezgustat. Suntem atât de superficiali, ușor impresionabili și una, peste alta, prostălăi. Ne simțim bine cu noi înșine atunci când acționăm din click-uri, având impresia că ajutăm, că suntem mai buni, că Dumnezeu ne vede. And shit. O prostie. Cred că homo sapiens începe să aibă inoculat în ADN impulsul de a da like așa de-a sula, la orice chestie care măcar pentru 0.5 secunde pare interesantă. Sau pseudo-caritabilă.

3. Sunt amuzat. Băiețelul ăla se va șoca atunci când va vedea câte nume înșirate pe un ecran i-au urat La Mulți Ani. Câte nick-uri anonime s-au gândit la el. Câte Dany Daniele i-au trimis inimioare. Va avea apoi un fals sentiment de confort și se va considera înconjurat de o mare de prieteni. Dar totul e un mare fake. Mămica i-a furat căciula și îi oferă cadou un ecran mâzgălit de urări fără nicio valoare. Mai bine îl punea pe Tinder, să dea peste vreo fată tupeistă, cu vreo 2-3 ani mai mare, care să-i fure primul sărut și eventual virginitatea. Ieșea mult mai câștigat așa. Alea 1m+ likes înseamnă fix pix, pentru că acest gen de interacțiune nu-i va ajuta social skills-urile, ba din contră poate. Copilul va învăța că acei zero prieteni din lumea reală pot fi compensați pe Facebook, iar lumea virtuală va deveni noua sa realitate.

E doar părerea mea. Vă recomand să citiți și articolul ăsta, despre pagini Facebook de toată jena care au catralioane de likes. O să vă convingeți că punctul 2 de mai sus e pe deplin pertinent. For example, 4.2 million people like "I HATE WHEN MY PARENTS ASK WHO IM TEXTING". Ng ng!

E cazul să fac o nouă pagină, numită probabil SUNT SIDERAT DE CANTITATEA DE PROSTIE PESTE CARE DAU ÎN FIECARE ZI. Oare câte like-uri strâng până la Valentine's Day?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?