Cum să-ți alegi poza de profil pe Tinder

Sau pe Facebook mai exact, pentru că Tinder-ul îți ia automat de acolo ultimele patru profile pics. Cum ce e Tinder? E aplicația aia pentru smartphone care te cuplează cică, scanând posibilii parteneri de pe o rază X (setată de tine), care au la rândul lor aplicația. Dacă le dai like și dacă acel like e reciproc, puteți comunica. Altfel like-ul tău rămâne necunoscut adresantului. Discret și fair play, exact ca în cazul Bang with Friends, numai că aplicația asta e legată strict de contactele tale de pe Facebook. 

Mai că seamănă
cu mine ăsta..
Dar să revenim. The Huffington Post (cel mai tare blog din lume, înaintea unor nume cum ar fi BuzzFeed, Business Insider și Mashable) a publicat un articol despre cum trebuie să arate poza de profil a unui bărbat. Pros and cons. Subțirel articolul, spre surprinderea mea, pentru că unele chestii se bat cap în cap. Mai tare decât articolul în sine e răspunsul unuia de pe acolo, care sugerează la rândul său femeilor cum trebuie să se comporte în avatar. Mai exact, tipul ăsta spune ce nu vrea să vadă. Îl citez în totalitate apoi fac niște completări:

"1. Bridesmaids photos. It's the one day last year you had a professional do your hair and makeup and you look amazing, but you will never look that good in person because it's too much effort and you know it.

2. Pet photos. Look, I have a cat, I have a dog, I have a turtle. All that cat photo is telling me is stay away because of my allergies. We want to see you, not your furry child.

3. Group photos. You have hot friends. Maybe you think we'll actually open the profile and read it to see which one is you ... we won't. We're lazy. If there is more than one person in your cover photo, you are getting swiped left.

4. Mirror selfies. All this tells me is you have no friends that want to take a picture of you.
5. More bikini photos. bad bikini photos are like bad pizza. There is no such thing. You want to get a guys attention on Tinder, the more skin the better. If you want a guy to like you for your mind and not your body? Then maybe Tinder isn't for you."

Așadar omul nu vrea poze de la nunți, când muierea e împopoțonată și falsă (corect), nu vrea poze cu animale de companie (hell no!), poze siameze, adică de grup (o idioțenie, într-adevăr, pentru că nu am chef să ghicesc cine ești), selfies în oglindă (că tot vorbeam recent) și nici poze proaste în bikini. Eu plusez cu pozele cu femeia și al ei bebeluș (big turn off, fie că-i mămică singură sau măritată) și pozele alea abstracte din care nu înțelegi nimic despre fizicul respectivei, fie că-s mult prea editate, fie că figurile-s mascate, fie că femeia de fapt nici nu apare în poză. În general nașpetele apelează la astfel de imagini de profil. Iar tipele care își prezintă doar fața și absolut nimic de la bărbie în jos sunt grase.

Ca să vă dați seama cum funcționează mintea unui bărbat, ladies, vă dau un exemplu concret. Eram la un prieten mai demult și a ținut să-mi arate o tipă pe care o plăcea. A intrat pe Facebook omu', unde altundeva. S-a dus la profilul respectivei și a început să facă browsing printre poze. Și cum tot dădea el așa next, next, next, fără să ajungă la nimic concret, la nicio mutriță relevantă, la niciun decolteu, la niciun full body pic, a dat peste o poză artistică nevoie mare. O scoică în nisipul ud, aflată în prim plan, cu marea pe fundal, așa în ceață. Poză lucrată, ce mai. La care el, exasperat: "Hai că-mi bag pula-n scoica ta!". Și nu era o metaforă.

Da, normal, atât de porci și lipsiți de spirit artistic suntem. Din topor, scurt și la obiect, direct. Cam așa funcționăm. Pozele cu scoici nu ne impresionează, iar ăia care le dau like sunt doar niște fătălăi prea timizi pentru a aborda alte metode de a curta o femeie.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?