Cel mai tare cover al piesei Numb de la U2

Mă are printre autori și datează din 3 octombrie 2004. N-ați mai văzut așa ceva și nici n-o să mai vedeți. Am descoperit chestia asta pe un CD vechi, alături de o tonă de poze din epoca de glorie în care organizam cântări tribut U2 și alte evenimente similare. 

Acum serios vorbind, ceea ce veți vedea o să vă amuze. Clipul e înregistrat prost (deh, așa era tehnologia atunci), sonorizarea de care dispuneam era modestă, noi ne vedem doar când mai apare vreun bliț, cântăm într-un falsetto caraghios și mai și falsăm (sunt chestii diferite), dar solo-ul de chitară electrică vă va cuceri. E mai bun ca pe album. Pe bune. Eat this, Edge!

Nope, autorul solo-ului nu-s eu. E meritul lui Claude, care la început cântă partea monotonă de rap, în timp ce creează sunetul piesei prin simpla frecare a mufei cablului, scos din chitară, de palmă. Da da, foarte tare. Păcat că nu se prea vede. Apoi îl pune la loc în chitară și dă drumul la solo. Este momentul în care se încheie "the what-the-fuck-was-that part", senzație pe care o experimentați în primul minut al clipului. Solo-ul ăsta face tot cover-ul și ne salvează imaginea.

Mulțumiri și salutări lui Claude (chitară electrică, voce), Raul (falsetto), Andru (blondul pletos cu camera) și Ancăi, cea care a filmat acest clipuleț. Eu prestam la chitară acustică aici, dar nici cu cea electrică nu mi-a stat deloc rău în ziua aia, după cum vedeți mai sus.

Numb snippet. U2 tribute.
   

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?