Am pus-o: voi fi vânat de Gâdea

Știu că-s un blogger totalmente insignifiant, dar n-am cum să nu iau în serios amenințarea directorului Antena 3, care spune că va vâna în justiție, "împreună cu echipa lui de juriști foarte talentați și foarte determinați", pe toți băsiștii care îi calomniază. Pe toți, oameni buni, nu scapă nimeni. Deși nu-s nici pe departe băsist, în ochii acestor paranoici propagandiști voiculescieni, al căror delirium tremens atinge cote paroxistice, sunt un mare băsist din simplul motiv că-i înjur. Cine nu-i cu ei este automat băsist.

Ce avem aici? Angajații Antena 3 pot calomnia și ataca pe oricine, e "libertate de exprimare" cică, dar când ei sunt atacați pentru mitocăniile zilnice amenință cu războaiele în instanță. Ce să zic, tremură boxerii pe mine când mă gândesc de câte ori am făcut mișto de Gâdea și de a lui latrină

Manipularea, instigarea la ură, dezinformarea, linșajul mediatic, uneori chiar misoginismul (vezi cazul Andreea Pora) și, una peste alta, pseudo-jurnalismul de ultimă speță reprezintă de mulți ani ingredientele indispensabile trustului Intact, care nu este altceva decât un instrument politic al unui fost turnător dovedit. Doar dușmanii politici ai lui Băsescu, adică băieții cu interese, plus publicul spălat pe creier, cu IQ scăzut, apreciază acest post. Și da, cum în România predomină acest gen de public, este logic că Antena 3 e lider în audiențe. Nu te poți lăuda cu cele mai mari audiențe în România. Asta nu-i o calitate. Și manelele au cea mai mare audiență. Aveți vreun dubiu că reprezintă cel mai ascultat gen muzical în țara asta de rahat? Doar priviți în jur.

Tu, Antena 3, te poți lăuda cu audiențele doar ca afacere. Strict așa. Îi prostești pe proști, le speli creierul și hopa, ai audiență (implicit bani) și totodată beneficiezi de o puternică armă politică. Da, sunteți buni la asta, băieți. Nu contest. Dar nu sunteți jurnaliști. A te considera jurnalist atâta vreme cât lucrezi la trustul Intact, chit că ești ultimul angajat din spatele ecranului, care face muncă administrativă și sortează știri internaționale de duzină, reprezintă o insultă adusă jurnalismului. 

P.S. 1. Nu e poantă, dar e bună: uite o petiție mișto. Că tot sunt la modă petițiile super penibile lansate de Gâdea, pe care Badea e nevoit să le justifice în emisiune și pe Facebook, duhnind a fals și a ridicol. Și încă o poantă tare: Gâdea a fost amenințat cu moartea (pe Facebook) și, implicit, se martirizează pe temă. Lol. Oare câți cercopiteci din marea gloată de fani Antena 3 își pun măcar problema autenticității acelui mesaj de amenințare? Vă dați seama cât de ușor poți înscena așa ceva? Nici nu mai intru în detalii legate de cât de periculos ar fi acel agramat în cazul în care amenințarea e pe bune. Ăia care îți dau în cap nu te anunță înainte, pe net.

P.S. 2. Le-a zis-o bine și Andrei Gheorghe.

P.S. 3. Aplaud acest protest jurnalistic.

P.S. 4. Gâdea, încă o dată la final: hai sictir, bă, nenorocit slugarnic și foarte prost actor dramatic ce ești. Ca să nu zici că nu ți-am furnizat material pentru rechizitoriu.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)