Încă mai sunt oameni care tastează K în loc de OK

Din punctul meu de vedere asta reprezintă culmea indolenței lingvistice și chiar o iau ca pe o insultă (sau cel puțin ca pe un turn off) când cineva îmi tastează un "k" sec și bășit în loc să scrie "ok". Cum rahat să folosești o singură literă drept replică? Atât de lene îți e, nenicule, încât nu poți tasta una în plus? Abreviezi o abreviere din două litere? Ai dracului un pic de respect și mai lasă sictirul ăsta.

Este pițipongeală și nimic altceva să folosești "k"-urile astea inepte, la fel cum e să scrii "u" în loc de "you/tu", "4" în loc de "four", "bn" în loc de "bine" sau "cf" în loc de "ce faci". Numai un om superficial, cu creierul spălat de lumea virtuală, poate tasta în felul ăsta.

sal. cf?
bn. u?
si eu bn.
k.

Da, există astfel de "dialoguri", mai ales între pițiponcii care pe net se identifică drept Adina Adynnutza, Clau Diu sau Florin Flo. Și e clar că oamenii ăștia au ceva lipsuri, așa cum este evident că un iubitor de maidanezi are disfuncții afective și lacune intelectuale, un manelist are un IQ mic, lipsă crasă de cultură și educație, iar un telespectator antenist este incapabil să gândească singur și ia de bun ce-i bagă televiziunea pe gât. Chestiile astea mi s-au demonstrat și redemonstrat. Nu poți spune "e un tip minunat, deși e manelist, dar lasă că nu ascultă manele când e cu noi", pentru că problema cu un manelist nu e că te poluează sonor cu mizeriile alea, ci faptul că vă separă atâtea chestii (pregătire, cultură generală, gusturi, lifestyle) încât nu va ieși nimic productiv din interacțiunea ta cu el; o astfel de interacțiune te-ar trage în jos și ți-ar nivela creierul, pe principiul vaselor comunicante învățat prin școala generală.

La fel și cu pițiponcii și cu restul categoriilor exemplificate mai sus. Știu, sunt un tip plin de prejudecăți, dar aș fi un naiv dacă nu le-aș avea.

K?

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Aerosinuzita (sau cum îți crapă capul înainte de aterizare)