De ce articolele proaste devin virale pe net

Pentru că proștii se regăsesc în ele. Și-s mulți ăștia. Simplu. Iată un exemplu bun. Se dă un blogger, numit Andrei Chira. Dânsul își varsă frustrările personale într-o polologhie de articol, plin de erori și de gafe de tot soiul, care încearcă să ne explice "de ce oamenii inteligenți eșuează și proștii reușesc în viață". Păi numai când vezi titlul ăsta îți vine să-ți dai palme, apoi să dai skip, dar citești totuși siderat articolul, din curiozitate schizoidă. Doar e plin internetul de el - lumea îi dă share pe Facebook, pe bloguri și prin mesaje private.

Ești un ratat? Te simți nedreptățit de soartă? Consideri că ești genial dar geniul te condamnă s-o arzi în sărăcie și mediocritate? Crezi că doar proștii au noroc în viață, iar inteligența ta nativă atârnă ca o piatră de moară și nu te lasă să te afirmi în această lume futută? Atunci articolul lui Chira este scuza perfectă pentru tine. Nici că te puteai regăsi în altceva. Like & share!

Am reușit să găsesc totuși un blogger cu țigla bine fixată, care a demontat acest foarte slab articol, devenit din păcate viral pentru că românul e ușor impresionabil. Iată-l colea. Ionuț Tecuceanu mă scutește practic să scriu prea mult pe temă. Trebuie să postez totuși trei pasaje din articolul ăsta, pentru că sunt chiar comice. Nici măcar nu e nevoie să le comentez.

"Oamenilor destepti le e frica de judecata celorlalti  
Imagineaza-ti ca stai pe buda si iti faci linistit nevoile. Inchizi ochii o fractiune de secunda si clipesti.
Cand ii deschizi esti pe o scena, cu toate reflectoarele indreptate spre tine si lumea te arata cu degetul si rade.
Cam asta isi inchipuie oamenii destepti ca se intampla atunci cand trebuie sa isi afiseze sau sa-si promoveze munca sau ideile.  
................................  
Oamenii destepti n-au tupeu  
Daca ingredientul principal al succesului e actiunea, tupeul vine imediat pe locul 2.
Cele mai multe confruntari se castiga cu tupeu, nu cu dreptate sau logica argumentativa.
Din nou, asta e o realitate pe care trebuie s-o accepti. Asa functioneaza lumea in care traim.
................................ 
Oamenii destepti sunt prea corecti, prea modesti, prea timizi, prea cu bun simt, prea la locul lor – fara curaj, fara tupeu, fara initiativa, cautand mereu un loc caldut de munca la stat, acolo unde nu trebuie sa dovedesti nimic ci trebuie doar sa scrie pe hartie ca esti, ca stii, ca etc…  
...iar acum, mare atenție, vine finalul apoteotic:  
Oamenii destepti nu vor sa aiba succes si nici bani."

Holy shit. Să moară mă'sa. Haules baules. Serios acu', așa ceva..? Elucubrațiile astea sunt ridicate la rang de filozofie profundă și experiență de viață de către internauții mioritici? Yups. Așa cum acest articol scris de Tudor Chirilă, numai bun de impresionat virginele și hipioții de ocazie, a fost cât se poate de viral la rândul lui. Iar scrisoarea româncei neadaptate în Occident așijderea. Astfel de articole superficiale se propagă atât de ușor pe net pentru că gloata e formată în special din oameni simpli, cu inteligență medie, needucați și fataliști.

Comments

Popular posts from this blog

Ce trebuie să faci și ce trebuie să eviți atunci când ești părăsit

Tu știi care-i diferența dintre procente și punctele procentuale?